Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om HC Örnen A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
HC Örnen
Ishockey
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Kristinehamns Hockeyteam 1 1 0 0 3
2 Ludvika HF Lightnings 1 1 0 0 3
3 IFK Hallsberg Hockey 1 0 1 0 2
4 HC Örnen 3 0 1 2 1
5 Nora HC 0 0 0 0 0

Match

IFK Hallsberg Hockey

7 - 6
Sydnärkehallen
4 oktober 2020
16:00

HC Örnen

Referat

Referat: IFK Hallsberg Hockey - HC Örnen

Det blev tyvärr förlust för HC Örnen mot IFK Hallsberg med 7-6 under söndagseftermiddagen.

HC Örnen kommer ut i den första perioden med 18 taggade spelare där alla vill ta den första segern under försäsongen. I den första perioden har HC Örnen det mesta av spelet och visar under hela perioden upp ett mycket bra och stabilt spel. Spelet i den första perioden ger också resultat då man går in i den första pausen med en 0-3 ledning.
- Vi inleder med ett bra presspel över hela isen och får ner pucken djupt gång på gång, vår 3-0 ledning efter första perioden är inte oförtjänt utan kommer tack vare en väldigt bra utförd period. kommenterar tränare Patrick Carlsson.

I den andra perioden står matchen och väger åt bägge håll och Hallsberg lyckas få en del långa anfall under vissa perioder vilket gör spelarna lite tröttare och som ett resultat av detta orkar man inte riktigt med samma typ av anfallsspel som i den första perioden. Efter den andra perioden är ställningen 1-3 och HC Örnen har bra förutsättningar inför den tredje perioden.
- I period 2 kommer Hallsberg ut lite mer desperata och vi drar på oss några utvisningar men gör ett bra jobb i försvarsspel både 4v5 och 5v5 och även om Hallsberg får iväg 18 skott så är det bara ett fåtal som är i form av heta målchanser, säger Carlsson.

Den tredje perioden börjar också bra för HC Örnen då man tar ledningen med 1-4 tidigt in i perioden. I samband med målet drar dock HC Örnen på sig en 5 minuters utvisning och en 2 minuters utvisning och får spela 3 mot 4 under två minuter i följd. Detta tar Hallsberg tillvara på på bästa sätt då man gör tre mål i powerplay och går upp till 4-4. HC Örnen lyckas dock resa sig och går upp i en 4-6 ledning men Hallsberg lyckas reducera till 5-6 snabbt efter HC Örnens sjätte mål. I slutskedet tar Hallsberg ut målvakten och lyckas kvittera till 6-6 med endast ca en minut kvar av den tredje perioden. Övertiden avgörs i ännu ett powerplay då HC Örnen drar på sig en utvisning i slutet av den tredje perioden. Slutresultatet skrivs till 7-6 i Hallsbergs favör.
- Tredje perioden börjar vi starkt och beslutsamt, vi går ifrån till 4-1 men hamnar lite ur balans i samband med att vi efter 4-1 målet åker på en tvåminutare och en femminutare. Hallsberg går ikapp till 4-4 i deras efterföljande fem minuters powerplay. Vi reser oss ändå bra efter den smällen och återtar kommandot genom att gå upp till 6-4, tyvärr gör Hallsberg sitt femte mål endast sju sekunder efter vårt 6-4 mål. Vi hade kunnat behöva få rida vidare på en tvåmålsledning ett par minuter där för att samla oss igen efter en ryckig tredjeperiod med mycket boxplay och många spelare som blivit kalla och inte spelat något under de fem minuterna i numerärt underläge. Hallsbergs kvittering kommer med 53 sekunder kvar där vi går bort oss på deras tekningsvariant efter att de plockat målvakten och avgörandet i övertid gör de återigen i 4v3 efter att vi dragit på oss en ny tvåminutare, säger Carlsson.

Vi får konstatera att HC Örnens utvisningar blir boven i dramat i denna match då det blir allt för tufft med allt spel i boxplay.
- Surt att förlora när vi gör en så pass bra insats. Men vill ändå se positivt på matchen som helhet då det finns väldigt mycket vi kan ta med oss, framför allt sättet vi kommer ut på i första perioden. Ska man summera det hela så är det ändå en bra insats där vi faller på att vi tar för mycket utvisningar. 17 minuter i boxplay varav 5 minuter i 3v4 blir lite för mycket mot ett Hallsberg som har några spelare som är skickliga när de får tid. Fem mot fem så vinner vi matchen med 3-2 och glädjande att vi inte släpper in något mål i samband med långa anfall, som var fallet mot Ludvika. Försvarsspelet i defensiv zon 5v5 fungerar väldigt bra i denna match och PP-spelet gav även ett positivt besked då vi gör mål i 2 av 4 powerplay, avslutar Carlsson.

Nu fortsätter HC Örnen att träna vidare inför nästa träningsmatch som är mot Nora HC den 18/10.

På återseende!

/ HC Örnen
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Jansson 1 1 2 0 3
Robin Eivik 1 2 0 0 2
Jimmy Svedberg 1 1 0 0 1
William Möttus 1 1 0 0 1
Daniel Strindlund 1 0 1 0 1
Jimmy Cronarp 1 0 1 0 1
Joakim Berzelius 1 0 1 2 1
Jonathan Pettersson 1 0 1 7 1
Gustaf Berglund 1 0 0 0 0
Jens Cedervall 1 0 0 0 0
Johan Nyman 1 0 0 0 0
Julius Svensson 1 0 0 0 0
Simon Andersson 1 0 0 2 0
Simon Arrhen 1 0 0 0 0
Tim Harrysson 1 0 0 0 0
Tobias Bergström 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Viktor Hemlin Gravander 1 0 0 0 44 7 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng