Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Finlandia Pallo AIF Herrsenior

Följ

Herrsenior

Följ oss för uppdateringar
Följ
Finlandia Pallo AIF
Fotboll
Herrsenior
Tabell
Lag M V O F P
1 Finlandia Pallo 14 5 1 8 14
2 Stenkullen GoIK 2 1 0 1 4
3 Utbynäs SK 2 1 0 1 2
4 Gårda BK 1 1 0 0 1
5 Ytterby IS 2 1 0 1 1
6 Lunden ÖBK 1 1 0 0 1
7 Älvängens IK 1 1 0 0 1
8 Hisingsbacka FC 1 1 0 0 1
9 Västkurd BK 1 1 0 0 1
10 Lerums IS 1 0 0 1 1
11 Serbiska KIF Semberija Göteborg 1 0 0 1 1
12 Croatia Göteborg 1 0 1 0 0

Match

Finlandia Pallo

3 - 0
Tuvevallen Konstgräs
2 juni 2023
19:00

Serbiska KIF Semberija Göteborg

Referat

Referat: Finlandia Pallo - Serbiska KIF Semberija Göteborg

Det var fina förutsättningar för en spännande match denna försommarkväll när Semberija gästade Tuvevallen men matchen tog en oväntad vändning en bit in i andra halvlek och avbröts. Mer om detta nedan. Vad slutresultatet kommer skrivas till är i dagsläget inte klarlagt men vi kan inte annat än förutsätta att vi tilldöms segern av förbundet. Laget som startade för dagen var enligt följande:

Mahit
Jordan - Marcus A - Kim - Coffe
Johan - Kappe - Linus - Elias
Levi - Richard

För att hitta tillbaka till grunderna och börja skapa mer målchanser gick vi i denna matchen tillbaka till det 4-4-2 som vi vant oss vid från tidigare säsonger och som de flesta av spelarna i laget kan väl.

Även om Tuvevallen gradvis blir bättre för varje vecka som går är den långt ifrån sina glansdagar just nu och då den även var snustorr var det en svårspelad matta, men som alltid är ju förutsättningarna samma för bägge lagen. Med detta i åtanke valde vi ett lite rakare och längre spel mot våra två forwards Levi och Richard.

Vi är påkopplade och gör jobbet i inledningen av matchen utan att det skapas några direkta farligheter åt något håll. Tidigt i matchen får Semberija ett rött kort (två gula), varav det andra är pga snack. Semberija faller efter detta ner ganska lågt och vi får föra matchen, dock utan större bolltempo och en del slarv gör att vi inte lyckas kapitalisera något nämvärt på det numerära övertaget. Men så helt plötsligt dyker en chans upp för Levi som i ett bra avslutsläge i straffområdet visar sin klass och placerar in 1-0 i bortre!

Men den som trodde Semberija skulle falla ihop och ge upp trodde fel, vi blir aningen bekväma och passiva och Semberija börjar ta över efter vårt ledningsmål. Detta resulteterar i att Semberija tillåts komma till några farligheter runt vårt straffområde där ett missat avslut helt plötsligt studsar rakt igenom vår backlinje till en fristående Semberija-spelare som kan kvittera med ett bra avslut. Surt och onödigt. Vi tar tag i spelet igen och efter att en frispark lyfts in i Semberijas straffområde får Elias bollen efter en rensning, han i sin tur hittar Linus som ska ta emot bollen innanför straffområdet men blir nedgjord av en Semberija-försvarare och domaren blåser straff. Levi tar hand om densamma och sätter säkert 2-1!

Resten av halvleken försöker Semberija återigen komma upp och får till några hyfsade chanser men FinPa-killarna med Mahit längst bak strider bra och fredar målet de gånger det hettar till. Vi går till halvtid med en 2-1 ledning och känner att har vi tålamod i andra halvlek kommer vi trötta ut Semberija ju längre matchen lider.

Och så, ca 10 min in i andra halvlek, får en Semberija-spelare sitt andra gula kort efter att ha slitit och dragit i Linus som var på väg framåt i en kontring. Kan tyckas aningen hårt med tanke på att det innebar en andra utvisning för Semberija, och Semberijas spelare och ledare reagerar starkt på att ännu ett domslut gått emot dem. Så till den grad att Semberijas ledare tar av hela laget av planen och vägrar fortsätta spela, domaren har därför inget annat val än att blåsa av matchen och vad kontentan blir av denna situation återstår att se. Oavsett kändes det tråkigt att inte få spela klart matchen, där det kändes som ett fint tillfälle för oss att få spela ut i ledningen och med två man mer på planen, och man kan verkligen ifrågasätta Semberijas sätt att hantera situationen och de inte så trevliga orden domarteamet fick utstå av uppretade spelare, ledare och fans från Semberijas läger. Men vi lämnar saken där och förbunder lär komma med ett besked inom kort med vem som tilldöms segern och vad efterbörden blir av tumultet som förorsakde att matchen avbröts.

Tränare Jerry sa såhär efter matchen:

- Tycker vi gör väldigt bra saker som lag och hittar fina ytor både i våra omställningar samt possesionspelet. Sen var stabiliteten, snacket samt tryggheten med Mackan och Coffe tillbaka märkbar, vilket var härligt. Mahit och Linkan gör en jättefin match.

- Sen letar vi nog lite efter individuell form på många fortfarande där lite slarv och långsamt spel bjuder in motståndet i press. Viktigt nu att vi får upp träningsnärvaron på alla så vi orkar mentalt och fysiskt och kan träna på detaljer i vårt spel samt hitta de individuella prestationerna som krävs. De får en tidig utvisning och där bör vi kunna fylla ut hela registret och spela ur med ett bättre lugn och snabbare passningsspel. Men absolut roligast idag var såklart Levis två fina och väldigt välförtjänta mål samt en gedigen insats och 3 pinnar.

- Kuriosa att de tre matcher vi gjort mål i år har vi vunnit alla tre. Och därtill även spelat jämt med alla motstånd så det är bara att ta med oss detta och kriga vidare.

Jerry, hur upplever du situationen som gör att domaren väljer att bryta matchen?

- Det är inte domaren som väljer att bryta matchen utan en besvikelse hos motståndet som ej vill fortsätta matchen. Men vi väljer att nu fokusera på nästa match mot Lunden på fredag och hoppas fotbollen segrar i det långa loppet.

Och precis så är det, nu gäller det att bara fokusera på nästa match och vara förberedd för att göra jobbet fullt ut de sista matcherna som är innan uppehållet så vi går in till uppehållet med en bra känsla och förhoppningsvis en hyfsat betryggande tabellplacering.

# ForzaFinPa
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Levi Kundo 1 2 0 0 0 0
André Kapella 1 0 0 0 0 0
Christoffer Olsson 1 0 0 0 0 0
Elias Hylén 1 0 0 0 0 0
Isak Hellberg 1 0 0 0 0 0
Johan Samuelsson 1 0 0 0 0 0
Kim Luukkonen 1 0 0 0 0 0
Linus Holmgren 1 0 0 0 0 0
Marcus Axelsson 1 0 0 0 0 0
Markus Faraj 1 0 0 0 0 0
Pontus Holmqvist 1 0 0 0 0 0
Richard Olsson 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mahit Agic 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien