12 september 2020
11:00

Eslövs BK

Referat: Råå IF - Eslövs BK

Först och främst, sorry för att det inte blev något referat från Dösjebro matchen, tiden rann bara iväg.

Match idag mot Råå, en 6-poängs match, vid vinst 6 p marginal till just Råå, vid förlust jämt skägg och samma poäng som Råå. Lite återbud inför match och en del rokader i laget, men vi har många duktiga spelare att fylla på med så det kändes ändå som att vi hade att slagkraftigt lag för dagen.

Vårt offensiva spel lyste med sin frånvaro i första halvlek, vi blev låsta sista 1/3 och hade inte tillräckligt med rörelse för att dra isär motståndet. Sedan gjorde det inte det lättare att det var en betydligt smalare och trängre plan än vad vi är vana vid från egen arena. Tidiga bolltapp centralt, gjorde att Råå skapade första läget, där Macke mirakulöst tänjer ut fingerspetsarna och spänstigt tippar bollen i ribbans underkant efter en välavvägt skott utifrån. Extremt viktig räddning där Macke även kommer upp snabbt och plockar returen. Råå satsar på omställningar och har ett par farliga anfall där vi med nöd och näppe i sista momangen avvärjer, här var vi illa ute!
Halvtid och en omorganisation i planen med ett tryggare 4-5-1. Detta gjorde att matchen började svänga och när Ludde bytte fot och känsligt placerade in 1-0 med vänstran blev det förlösande. Inte konstigt alls att det var Ludde som visade vägen i målskyttet, då han sett het ut på träningarna i veckan. Lugnet i spelet infann sig mer och vi drog nu iväg med skarpare och vassare löpningar och efter klapp/klapp spel på vänstersidan så avslutar Isak anfallet efter att Ludde återigen vickat sig förbi.
I halvtid gjorde Jordan (ifrån P05) entre i sin första seriematch, och kryddade en stark debut med att kliva förbi längs kanten och utan tvekan gå på mål och tåa in 3-0.En härlig prestation! Och visar även att vi har en bra återväxt i egna ungdomsled.

Fyran kommer strax innan slut, via en självmål (Måns fick målet som sista EBK spelare).

Försvarsspelet är förträffligt matchen igenom där Vilmer, David, Theo och Fabbe fick jobba stenhårt idag och tillsammans med Macke bäddad för fjärde nollan på rad. En stabilitet trots att vi kört runt på ganska många spelare i backlinjen.

Kreativiteten är bättre i andra halvlek. Vi fortsätter med ett stort bollinnehav och det ter sig uttryck i att motståndaren blir tröttare och tröttare och det skapas större ytor allt efter matchen går.

Ska man lyfta fram några ledord idag sä är det: Moral, Hjärta och tilltro till varandra

Vårt unga juniorlag visar återigen en hög klass, i framför allt i de 45 avslutande minuterna.