Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IK Gauthiod Damer

Följ

Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Svenska Cupen

Match

IK Gauthiod

1 - 2
Lunnevi IP
27 juli 2021
19:00

Trollhättans FK

Referat

Förlust i Svenska cupen

Under gårdags kvällen spelade dam 1a omg av svenska cupen mot seriekollegan TFK/HIS.

En match som, mycket tack vare våra fantastiska funktionärer, kunde spelas på vår fina A-plan.
Bara timmen innan vräkte det ju ned regn och det såg ut att bli spel på konstgräset. Planen är dock i riktigt fint skick och höll ihop fint och de fläckar där det sammlats vatten löste våra funktionärer med skrapor och grepar för extra dränering.
Ett underbart jobb som visar på fin förenings anda.
Stort tack till alla!

Vi står ju inför en tuff höst rent match mässigt. 17 matcher, med denna svenska cupen matchen, skall averkas fram till och med 6/11 och vi börjar hösten med en rivstart och spelar 4 matcher på 2 veckor. Truppen vi befogar över är inte jättestor och mindre kommer den att bli när skolor och lite annat startar, mer info kommer om detta så småningom, och serien är ju vår prio alla dagar i veckan.

Vi tog därför tillfället i akt att ge så många som möjligt speltid. Är det respektlöst mot svenska cupen? Ja kanske men vi står i ett väldigt speciellt år där vi fortfarande "lider" av corona restriktionerna som var i vintras.

Nog med detta "försvarstal" som vissa kommer se det som, men vi känner att det är viktigt att alla får en insikt om den utmaningen vi som lag står inför i höst och de val som vi ledare måste göra.

Så till matchen.

Vi har ju mött TFK/HIS en gång redan i år och vet att de är ett spelskickligt lag, kanske bäst på det i serien. De börjar piggast och vi har lite svårt att få grepp på dem. De var lite luriga och hade ändrat spelsätt vilket tog lite tid för oss att justera.

Vi hade också lite spelare åter i spel/på nya positioner.
Matilda gjorde sina första A-lags minuter efter den olyckliga seriepremieren i Sävedalen där vi fick 3 !! st spelare långtidsskadade. Den matchen har satt ett stort avtryck på vår vårsäsong kan jag säga och först nu så är Matilda åter. Alice F, som också skada sig då, kommer börja med boll på torsdag!

Stina H spelade idag på innermitten istället för sin mittbacks position, och det är klart det var ovant till en början innan man får spelat in sig.

Vi jobbar oss in i matchen och det känns bättre och bättre. Lite snöpligt kommer därför ett ledningsmål av TFK/HIS precis innan halvlek. Sett till hur det såg ut i 1a är det dock inte orättvist.

Vi gör ett dubbelbyte i halvlek, ut med Anna och Matilda, in med Ida O och Agnes.
Ut med 68 års erfarenhet, in med 33....

Vi gör en spelmässigt bättre 2a halvlek, kan hålla i boll bättre, skapa längre anfall. Tyvärr så utökar TFK/HIS direkt i andra till 2-0 men vi kommer igen och i 60 min serverar lillasyster Agnes mellansyster Stina och vi kan reducera till 2-1. Roligt i sammanhanget är att storasyster Hanna spelar i TFK/HIS!

I samband med målet så gör vi ytterligare ett dubbelbyte.
Ut med Stina H och Sigge och in med Hanna G och Elin. Ut med 43 år och in med 32 år....

Om mitt minne inte sviker mig nu, rent tidsaxelmässigt, så har Stina Ö ett friläge till att göra 2-2 men "Gurra" i TFK/HIS är kall och står upp och kan styra ut bollen.

TFK/HIS är absolut inte ofarliga, de skapar sina lägen, men matchen har jämnat ut sig även om TFK/HIS har ett litet övertag.

Idag gör vi alla 5 byten, allt enligt plan, och en vad krampande Stina Ö byts ut i 78 min och in kommer Felicia SL. Ut med 23 och in med 17....

Enligt Lars E, som har bra koll på saker, så avslutar vi matchen med 8 st egenfostrade spelare vilket är ett gott betyg för föreningen. Vi har en medelålder på 20 och då har vi ändå 3 st som närmar sig 30 strecket inne. Tar man bort dessa 3 så hamnar medelådern på övriga 8 på 17 år! Yngst är Elin på endast 14 år. Så framtiden ser ljus ut.

Trots att vi flyttar om lite i leden mot slutet, skapar ett litet tryck sista 5, tror det är Alex som har sista chansen med ett skott tätt över ribban precis innan slutsignal, så slutar matchen med en uddamåls förlust. Vilket sett över hela matchen får ses som ett rättvist resultat.

Även om vi luftar truppen så kryper vi oss närmare TFK/HIS resultatmässigt, vi sliter inte så hårt på vissa spelare, vi drar inte på oss några skador, vi ger flera yngre värdefulla "erfarenhets minuter"
Så visst, surt att förlora, men i ett större perspektiv en bra match för laget.

Nu är det bara att ladda om inför lördagen då hösten drar igång.
Vi åker för att möta ett revanch suget Hallsberg så vi räknar med en tuff kamp direkt. Precis som alla matcher kommer vara på hösten. Så nu är det bara att bita i, visa inställning så tror jag på en fin höst.