Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Tyresö Royal Crowns 2 1 0 1 3
2 Carlstad Crusaders 1 1 0 0 3
3 Stockholm Mean Machines 1 1 0 0 3
4 Oslo Vikings 2 1 0 1 3
5 Örebro Black Knights 1 0 0 1 0
6 Limhamn Griffins 1 0 0 1 0

Match

Carlstad Crusaders

42 - 28
Sola Arena
29 juni 2024
17:00

Oslo Vikings

Referat

Crusaders Herr klara för final!!

Crusaders Herr är tillbaka i final för första gången sedan 2020. Hemmalaget tog ett rejält grepp om matchen flera gånger om men Oslo hittade sätt att komma tillbaka.

Det började otroligt bra för Crusaders som marscherade ner och avslutade med ett TD pass från Slade Jarman fram till Albin Forsman, som även sparkade in XP-

Oslo gick 3 och ut, men valde sedan att chansa med en fake punt. En fake som Carlstad inte gick på. Drömläge på Oslo’s 30 yardlinje och direkt slog man till, firma Slade till Albin, och vips så stod det 14-0 på tavlan.

Med flera 3 och medium/långt lyckades för dagen mycket duktige QB i Oslo CJ Fowler hålla nästa drive i liv som sedan avslutades med en Will Sewell TD. XP av Vegard Tysse satt och reducerat till 14-7.

Kort kick off från Oslo gav Carlstad återigen bra field position. Denna gång avslutades det med ett pass från Slade Jarman till Leo Markusson för en TD, XP satt och 21-7.

Oslo drev bollen effektivt ner till Carlstads 21 yards linje, men där tog det stopp. På Carlstad första spel efter det fick vindsnabbe Young Kennedy bollen upp i mitten och tog den 79 yards för en TD, ny XP och 28-7.

När sedan Oslo hamnade i 3:e och 18 på egen 8 yards linje på efterföljande drive så kändes det som Carlstad var på väg att stänga matchen. Oslo ville annat och CJ Folwer hittade en öppen Fredrik Fjeldseth och 50 yards. Driven avslutades med ett draw spel från CC’s 16:e yards linje som Will Sewell kunde springa in för sin adra TD. XP satt och 28-14.

Carlstad kom ut i no huddle med lite drygt 3 min kvar av halvleken. Anfallet flyttade bollen, men Matthew Snawder kunde ta en interception på egen 15:e yardlinje.

Det tog inte lång tid för Oslo’s anfall att marchera ner och avsluta med en reducerade Touchdown. Denna gång var det via luften som CJ Folwer med en precisions passning kunde hitta Fredrik Fjeldseth. Med XP stod det nu 28-21. En ställning som stod sig halvleken ut.

Inte nog med att man tagit in underläget med två scores, så fick man börja andra halvlek med bollen. Carlstad fick dock stopp på Oslos anfall tidigt som fick punta iväg bollen.

Carlstad fick börja från egen 10 yards linje och jobbade sig ner åt fältet. Efter två bortdömda Touchdown för fasthållning så kunde Slade Jarman till slut hitta Lukas Kullstrand som kämpade sig in i endzone för en touchdown. XP från Albin Forsman satt och 35-21 på tavlan.

På Oslo’s första offensiva spel i efterföljande drive lyckades Rory Kelly i Carlstad slita loss bollen från Oslos runningback, Rune Nilsen och åter ta den.

Carlstad fick återigen ett drömläge på Oslo’s 20 yards linje. Härifrån gjorde inte Crusaders inga misstag och Slade Jarman passade fram till Young Kennedy som kunde sprinta in sin andra touchdown för dagen. Ny XP från Albin Forsman och ledning 42-21. Nu var väl ändå matchen avgjord.

Men icke. Oslo svarade direkt och i början på fjärde kvarten kunde CJ Fowler hitta en öppen Linn Byrd öppen i endzone och reducera till 42-28.

Närmare än så kom dock aldrig Oslo och Carlstad kunde rida ut stormen och vinna matchen med 42-28.

I finalen kommer laget få möta Stockholm Mean Machines som vann sin semifinal mot Tyresö Royal Crowns i en riktig nagelbitare som avgjordes i de sista sekunderna med ett fieldgoal, 30-28.

Finalmatchen kommer spelas på Tyresövallen kl 17:00

Poänggörare Carlstad
Albin Forsman 18p
Young Kennedy 12p
Leo Markusson 6p
Lucas Kullstrand 6p

Poänggörare Oslo

Will Sewell 12p
Fredrik Fjeldseth 6p
Linn Byrd 6p
Vegard Tysse 4p

MVP’s
Carlstad: Albin Forsman
Oslo: CJ Fowler