Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 7 7 0 0 14
2 Tyresö Royal Crowns AFF 6 5 0 1 10
3 Stockholm Mean Machines 6 5 0 1 10
4 Örebro Black Knights 6 2 0 4 4
5 Oslo Vikings 6 2 0 4 4
6 AIK 5 1 0 4 2
7 Kristianstad Predators AFC 6 1 0 5 2
8 Limhamn Griffins 6 1 0 5 2

Match

Carlstad Crusaders

28 - 0
Sola Arena
26 maj 2024
15:00

Örebro Black Knights

Referat

Crusaders Herr går obesegrade genom grundserien

Carlstad Crusaders tog emot rivalerna från Örebro i sin sista match i grundserien för i år.
I högsommarvärme och strålande sol var det perfekt upplagt för en riktig spännande match. Jämnt skulle det bli hela vägen till slutet.

Det var Örebro som fick bästa starten när Carlstad Crusaders fumblade kick returen långt ner på egen planhalva. Carlstads försvar ville annat och stängde ner i fyra raka försök och får tillbaka bollen på egen 23 yards linje. Därifrån kunde Carlstads anfall ta sig hela vägen ner till endzone och avslutade med ett 10 yards pass från Slade Jarman till Kristian Natunten. Med Albin Forsman’s XP var ställningen 7-0.

Örebro svarar upp med en bra drive ner till Carlstad’s 22 yard linje och där väljer man denna gång att försöka med ett fieldgoal på 39 yards. En spark från Edvin Jönsson som går utanför.

Carlstad tar sig till Örebro’s 40:e men blir stoppade efter att man gått på 4:e och 3. Örebro går 3 och ut men en fumblad punt retur ger Örebro utmärkt field position på Carlstad’s 24:e yardlinje. Örebro tar 4:a nya försök nere på Carlstads 10:e yardlinje men tar en odisciplinerad flagga som ger dom 15 yards och driven slutar med att man till slut går på ett 4:e försök som slutar med en sack.

Carlstad driver boll men kan inte få till det hela vägen och får punta. Örebro tar över från egen 10:e och även dom flyttar boll. De tar sig till Carlstads 27:e yard linje och med några få sekunder kvar innan halvtid försöker man sig på ett fieldgoal försök igen. Denna gång får Edvin Jönsson fel träff och bollen är inte i närheten av att gå in, samtidigt som tiden rinner ut för första halvlek. Ställning 7-0 till hemmalaget

Örebro börjar andra halvleken med att gå 3 och ut. Carlstad matar sig snabbt ner mot Örebro’s målområde. Väl där blir ett långpass försök bruten av Örebros Edward Anshelm som tar en interception i egen endzone.
Återigen så kliver Carlstads försvar upp och stoppar Örebro. Får börja från egen 42 yardlinje. Härifrån matar Carlstad anfall på hela vägen med pass från Salde fram till Strahinja och Will. Med kort att gå kommer ett kortpass från Slade Jarman till Oliver Skoglund som kan ta sig in för en touchdown. Med drygt 3 min kvar av tredje kvarten är ledningen 14-0.

Örebro får till sin bästa drive för dagen och varierat kan tugga sig ner till Carlstads 15:e yardlinje. Väl där kliver Strahinja Stepovic in och nyper bollen och tar en interception. Detta sker på 4:e kvartens första spel.

Örebro sätter press på Carlstad’s anfall och med bla sack och flagga måste Carlstad punta från egen 3 yards linje. Här fumblar Albin Forsman snappen som punter, lyckas få tag i bollen och sätter fart ut på sidan. Ur endzone och får precis så långt han behöver för fyra nya försök. Med en drive som håller sig levande, slutar med en ny touchdown pass från Slade Jarman till Kristian Natunen och med XP är ställningen 21-0.

Örebro chansar och söker pass, men en droppande DL spelare, Adam Classon tar en interception och springer hela vägen för en pick-6. Albin sätter XP och 28-0, en resultat som står sig matchen ut.

En match där Örebro har svårt att få till sin offensiv mot ligans bästa försvar. Samtidigt som Örebro tar på sig ett flertal dumma flaggor. Hade man tagit tillvara på något av de fina lägen man skapat så hade matchen kunnat bli annorlunda. Carlstad flyttar boll men har svårt att avsluta sina anfall. Samtidigt som man har 4 turnovers, varav två på special teams. Något som måste bli bättre till slutspelet.

Carlstad som spelat klart i grundserien, går obesegrade 7-0. Detta efter att förra året varit 1-5 och missat slutspelet.
Örebro, 2-4, har en match kvar i serien mot AIK som avgör vilken placering man får i slutspelet.

Carlstad är klara för semifinal hemma lördag 29:e Juni och inte helt otänkbart att det blir just Örebro man får möta.

Poänggörare Carlstad
Kristian Natunen 12p
Oliver Skoglund 6p
Adam Classon 6p
Albin Forsman 4p

Poänggörare Örebro
-

MVP’s
Carlstad: Kristian Natunen
Örebro: Edvin Jönsson