Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 2 2 0 0 6
2 Örebro Black Knights 2 2 0 0 6
3 Oslo Vikings 2 0 0 2 0
4 Eidsvoll 1814's 2 0 0 2 0

Match

Eidsvoll 1814's

0 - 13
Vilberg Norge
13 maj 2023
00:00

Carlstad Crusaders

Referat

Bortaseger säkrade platsen i Scandinavian Cup finalen

Carlstad åkte på lördagen till Eidsvoll för returmötet i Scandinavian Cup semifinalen. Med sig hade man en stabil 26-0 seger i bagaget efter lagens första möte i Karlstad för två veckor sedan. En fin möjlighet att säkra en åtråvärd finalplats.

Med ett antal småskavanker valde coachstaben att ge ett flertal unga talanger chansen från start och hela tre spelare födda 2005 fick starta på anfallet. Daniel Skoog (WR), Tom Andersson (RB) och Nils Mollstedt (OL) där alla gjorde det väldigt bra. Carlstads förmåga att få fram unga talanger imponerar och bådar väldigt gott för framtiden.

Bortalaget fick börja med att ta emot kickoffen och fick till en mycket fin retur till mitten av planen från fransmannen Bilal El Kebbachi. Därifrån marscherade Crusaders snabbt ner och kunde trycka in en Touchdown från just unge Tom Andersson. Med en tidig 6-0 ledning märktes det att Eidsvoll fick en uppförsbacke. Som i första mötet endast skrapat ihop 54 yards och nu var tvungna att göra 33 poäng för att kunna vända på underläget.

Eidsvoll kom till spel med sin ordinarie QB, Wilhelm Arnes Domaas, som inte var med i första mötet i Karlstad. Men det hjälpte föga. Carlstads försvar fortsatte spela på en hög nivå och Eidsvoll hade fortsatt svårt att få till något hållbart mer än enstaka spel och drog allt som oftast på sig onödiga flaggor.

Innan första kvarten var slut hittade QB Dante Vandeven en öppen Benjamin Johansson i endzone och med Johan Wennbergs extrapoängspark var ställningen 13-0 till bortalaget.

Ett resultat som skulle visa sig stå matchen ut. Andra halvlek, som sköts upp på grund av åska i ca 30 min, började med ihållande regn och gjorde det svårspelat för båda lagen.

Carlstad gick därmed vidare med totalt 39-0 och är kvalificerade till final i Scandinavian Cup den 3 Juni. Motståndare kommer bli Örebro Black Knights som slog ut Oslo Vikings med två segrar och totalt 58-20 (21-13, 37-7). Vart finalen kommer spelas avgörs under veckan.

Noterbart är att detta var tredje matchen i rad som Carlstads försvar lyckades hålla motståndarna borta från endzone.

Carlstad har just Örebro i nästkommande match borta på Behrn Arena på lördag 20 maj i den svenska Superserien. Det kommer bli det första av tre möten mot varandra på 4 veckor (borta 20/5 i Superserien, 3/6 Final i SC och hemma 18/6 i Superserien).

Poängörare
Carlstad: Tom Andersson 6 p, Benjamin Johansson 6 p, Johan Wennberg 1p
Eidsvoll: -

Andra möten i serien

lör 29 apr 2023, 15:00 Carlstad Crusaders - Eidsvoll 1814's 26 - 0