Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Stockholm Mean Machines 4 4 0 0 12
2 Tyresö Royal Crowns AFF 4 3 0 1 9
3 Carlstad Crusaders 4 1 0 3 3
4 Örebro Black Knights 4 0 0 4 0

Match

Örebro Black Knights

21 - 28
Behrn Arena
20 maj 2023
00:00

Carlstad Crusaders

Referat

Imponerade vändning gav seger borta mot Örebro

Förutsättningarna inför matchen var tydliga, vinnaren sitter i förarläge för en semifinalplats, där både Carlstad och Örebro inlett säsongen med varsina två förluster, mot Stockholm och Tyresö.

Carlstad kom till matchen med ett anfall som inte riktigt kommit i gång men ett urstarkt försvar som imponerat så här långt. Örebro har haft det tufft på försvarssidan och släppt in bra bit över 400 yards per match men en stegrande kurva på anfallet.

Med kort varsel under veckan fick Crusaders amerikanske import, Dante Vandeven kasta in handduken och in som QB igen var Albin Forsman som började säsongen där men sedan spelat WR.

Carlstad fick en drömstart med en blockerad Örebro punt långt ner på deras planhalva men lyckades inte förvalta och slutade med ett missat fieldgoal.

Örebros anfall hittade snabbt luckor i Carlstads försvar och som så ofta de senaste säsongerna fick Örebro’s duktige QB Trevor Vasey lite för mycket tid på sig för att hitta en öppen Johannes Lindeus och med XP var ställningen 7-0 till hemmalaget.

Örebro’s försvar fortsatte att sätta stopp för Carlstad som gavs bra field position av sitt försvar flera gånger.
I slutet av första halvlek kunde Örebro få in ytterligare en TD efter en fin drive. Denna gång från Kasper Wedberg, med missad XP och 13-0 på tavlan.
Carlstad hittade lite flyt i spelet precis innan halvtid men det resulterade i ytterligare ett missat fieldgoal, det 4:e!!

Örebro gick in i halvtidsvilan med ett gott självförtroende och trygg ledning.

Något hände i pausen. Ut kommer Carlstad och står för en mäktig vändning, där man på 7 min och 10 sek under vänder underläget 13-0 till ledning med 13-28. Direkt på öppningsdriven började Carlstad flytta bollen mer via luften. Första TD behåller Albin Forsman själv och springer in från ca 10 yards. Nästa TD så är det WR Elias Rosenkvist som efter en RPO fångar bollen och springer 68 yard hela vägen till endzone. Carlstads defense fortsätter att sätta anfallet i bra lägen via stopp och turnovers. Nästa drive börjas på 10 yard linjen efter en mycket fin puntretur av Bilal. Därifrån kunde Tom Andersson spring in en ny Touchdown, ledning 13-21 för bortalaget.

Anfallet efter är Rory påpassligt framme igen och plockar en INT från Vasey och sätter upp CC på ÖBK’s 27:e. Efter några fin spel så hittar Albin WR Antoine Allen öppen i Endzone, XP av Albin sitter igen och 13-28 på tavlan
Örebro reducerar via Vasey som springer in en TD sätter två poängaren med 10:21 kvar av fjärde. Carlstad börjar tappa orken och fokuset. Momentumet började mer och mer svänga över tillbaka till Örebro. Som närmast är man nere på CC’s 12 yard linje med ca 6 min kvar, men Carlstad försvar stänger ner och stoppar Örebro på downs. Närmare än så kommer man inte och Carlstad kan springa ut klockan i slutet på matchen. En skön och viktig seger i kampen om slutspelsplatserna.

Efter halva serien spelad ligger Carlstad 3:a i tabellen med 1 vinst och 2 förluster och man möter Tyresö i nästa omg på lördag 27/5 kl 17.00 borta på Tyresövallen.

Matchens MVP’s
ÖBK: Kasper Wedberg, RB
Carlstad: Albin Forsman, QB

Poängörare
Carlstad: Albin Forsman 10 p, Elias Rosenkvist 6 p, Tom Andersson 6 p, Antoine Allen 6 p
ÖBK: Kasper Wedberg, 8 p, Johannes Lindeus 6p, Trevor Vasey 6 p, Edvin Jönsson 1 p
Publik: 642