Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Stockholm Mean Machines 2 2 0 0 4
2 Carlstad Crusaders 2 1 0 1 2
3 Uppsala 86ers 1 0 0 1 0
4 Örebro Black Knights 1 0 0 1 0

Match

Carlstad Crusaders

50 - 43
30 juni 2018
13:00

Uppsala 86ers

Referat

Referat: Carlstad Crusaders - Uppsala 86ers

Statistik:
180630 Carlstad - Uppsala

Film från matchen:
Hela matchen

Saxat från VF:
Drömmen om ännu ett guld lever, Crusaders vidare till final efter rafflande avslutning mot Uppsala 86ers

Carlstad Crusaders-Uppsala 86ers 50-43

Efter en nagelbitande andra halvlek i semifinalen mot Uppsala 86ers vann storfavoriten Carlstad Crusaders med 50–43.
– Det är som vi säger i USA: "it ain't over until the fat lady sings", konstaterar svenskamerikanen Philip Juhlin.

Carlstad Crusaders var illa ute i semifinalen mot Uppsala 86ers och såg ut att missa sin första SM-final sedan 2008. Med drygt två minuter kvar att spela ledde gästerna på Tingvalla IP med 43–42 efter en lyckad two-point conversion – alltså när man väljer att spela bollen i stället för att sparka den efter en touchdown.

Klockan stod på 2.01 när Crusaders tog emot bollen och man var tvingade till att göra en touchdown ifall chansen till det nionde raka SM-guldet skulle hållas vid liv. Quarterbacken Philip Juhlin hade ett rejält tryck på sina axlar men det bekom inte Karlstadslagets speldirigent.
– Jag kände mig ganska lugn faktiskt. Vi hade mycket tid kvar på klockan och jag vet att vi har en så bra offensiv att vi klarar av att göra poäng i pressade lägen och att vi kan göra det snabbt, förklarar Philip Juhlin.

Svenskamerikanen levererade också omgående. Efter en läcker passning till den vindsnabbe amerikanen Julius Rucker, som sprang in bollen i end zone, var det återigen hemmalaget som ledde, nu med 48–43. De rödsvarta valde även de att försöka på en two-point conversion.

Efter en imponerande variant utökade storfavoriterna ledningen till 50–43 med endast en dryg minut kvar att spela.
– Vi har jobbat på det spelet varje träning sedan december och nu satt den perfekt, förklarar Philip Juhlin.

Trots den vackra varianten var semifinalen ännu inte avgjord. 86ers hade fortfarande god tid på sig att kvittera och till och med ta ledningen ifall man skulle klara av ännu ett försök för två poäng.

Tidigare under semifinalen hade Crusaders defensiv inte kommit upp till sin sedvanliga standard och man släppte till mer poäng i en enskild match än någon gång tidigare under säsongen. På den sista driven klev dock defensiven fram och gjorde sitt.

Efter den rafflade slutspelsviktorian var försvarsgiganten Christian Kuylenstjerna självkritisk.
– Vi vet att ifall vi i försvaret går in och gör vad vi ska varje drive så vinner vi. Men i dag gjorde vi inte det vi skulle, förutom i slutet då. Det var många enkla misstag. Det är bara att lyfta på hatten och tacka för att vi har Sveriges bästa offensiv, som räddade upp matchen, säger Christian Kuylenstjerna.

Defensivspecialisten var nära på att göra en interception den sista minuten och bli matchhjälte, men han tappade bollen.
– Det är därför jag spelar i försvaret och inte i anfallet, skämtar 25-åringen.
– Jag kände att ifall de skulle göra poäng efter det så hade allt varit mitt fel. Så det var extra nervigt på grund av det.

En annan som var rejält nervös var segerorganisatören Philip Juhlin, som stod på sidlinjen och följde den rafflande upplösningen.
– Jag tror att jag tappade ett par år av mitt liv på grund av den här matchen...

Gästerna lyckades dock inte att ta sig förbi de regerande mästarnas defensiv.

Crusaders spelar därmed SM-final på Stockholm Stadion den 7 juli. I finalen blir det ett riktigt klassikermöte då Stockholm Mean Machines står för motståndet efter att ha besegrat Örebro Black Knights i den andra semifinalen.

Publik: 848.