Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Copenhagen Towers 3 3 0 0 6
2 Carlstad Crusaders 3 2 0 1 4
3 Tamworth Phoenix 3 1 0 2 2
4 Oslo Vikings 3 0 0 3 0

Match

Carlstad Crusaders

43 - 44
9 juni 2018
13:00

Copenhagen Towers

Referat

Referat: Carlstad Crusaders - Copenhagen Towers

Statistik:
Statistik Carlstad - Copenhagen

Saxat från VF:
Ingen revansch för Carlstad Crusaders, Copenhagen Towers vann Europacupfinalen

Carlstad Crusaders-Copenhagen Towers43-44

Carlstad Crusaders lyckades inte revanschera sig efter de två senaste säsongernas förluster i Europacupfinalerna mot Istanbul och Helsingfors. Copenhagen Towers vann i solen på Tingvalla med en ynka poäng, 44–43.
– Det känns tungt just nu, säger Crusaders Christian Forsman.

Danskarna inledde också matchen bäst och hade med sig en 10–3-ledning efter första quartern. Crusaders ryckte upp sig lite i andra, och både Christian Forsman och Natal Melero stod för varsin touchdown. Gästerna fortsatte dock att producera framåt. Ställningen var därför 16–30 i halvtid, och Copenhagen hade en hand på pokalen.
– Vår filosofi är att vi ska gå för det, att chansa lite på egen planhalva. Enligt statistiken tjänar vi på den spelstilen, men ibland kan det också bita oss lite i arslet. Det tycker jag att det gjorde i dag, framför allt i första halvlek, säger Christian Forsman.

Tredje quartern blev tämligen händelsefattig, men värmlänningarna tog sig närmare en kvittering när Victor Toresson gjorde tryckte sig in i end zone med tre minuter kvar.

Sista fjärdedelen av matchen började på bästa sätt när veteranerna Christian Forsman och comebackande Olof Flemström samarbetade sig fram till en touchdown, och matchen var helt jämn, 30–30. Copenhagen var dock fortsatt vassa offensivt och man tog ännu en gång ledningen efter en touchdown, 37–30.

Då klev Karlstads quarterback Philip Juhlin in i handlingarna. Först sprang han själv in i end zone från tio yards, och efter att Christian Kuylenstjerna tacklat loss bollen på danskarnas retur så hittade Juhlin in med en fin passning till Julius Rucker som gjorde touchdown. Plötsligt var ställningen 43–37 och Crusaders hade ledningen i matchen för första gången. Men sparken efteråt missades och det blev ingen extrapoäng, något som skulle visa sig bli väldigt kostsamt.

För i Copenhagens nästa drive så lyckades man trots en flagga och ett heroiskt försvarsspel från Crusaders hitta en touchdown med 24 sekunder kvar av matchen. Extrapoängen satt den också, och Copenhagen vann med 44–43.
– Så är det i fotboll ibland. Det var många extrapoäng i dag, men jag tycker att vi skulle kunna ha stängt ner den här matchen på ett bättre sätt än vad vi gjorde. Jag tycker inte att det är den sista missen som fäller avgörandet i dag, säger Forsman.

Hur kändes det för egen del i dag?
– Det känns kluvet. När vi har förlorat så vill man leta efter felen man gjorde i stället för det som gick bättre.

Crusaders föll därmed i NEFL-finalen för tredje året i rad, efter förlust ifjol mot Helsingfors, och året innan det mot Istanbul.
– Det känns tungt. Man har gjort den här resan för många gånger nu känns det som. Speciellt när vi har haft alla tre matcher på hemmaplan och när det kommer så stor publik hit i dag och hejar och skriker. Då är det tungt att vi inte kan leverera.

Säsongen är dock inte slut än för Crusaders. Det finns fortfarande ett SM-guld att försvara, och det är precis vad Forsman och hans lagkamrater siktar på.
– Det är bara för oss att slicka såren och komma tillbaka starkare. Sen ska vi försöka göra ett så bra slutspel som vi bara kan här i Sverige.