Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Läs mer om vår cookie policy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 2 2 0 0 4
2 London Warriors 2 1 0 1 2
3 Helsinki Roosters 0 0 0 0 0
4 Copenhagen Towers 2 0 0 2 0

Match

Carlstad Crusaders

32 - 12
Tingvalla IP
6 maj 2017
13:00

London Warriors

Referat

Referat: Carlstad Crusaders - London Warriors

Statistik:
Statistik Carlstad - London

NWT:
Crusaders till NEFL-final
AMERIKANSK FOTBOLL: "Vi visade potential på ett bra anfallsspel, men alla detaljer satt inte riktigt"

Det var vinna eller försvinna som gällde för Carlstad Crusaders när London Warriors kom på besök. På ett stekhett Tingvalla IP var hemmalaget snäppet bättre och segrade med 32–12. Crusaders rivstartade matchen och erövrade bollen från Warriors anfall tidigt. I lagets första anfallsförsök blev det en touchdown direkt och det genom nyförvärvet Alpha Jalloh.
– Jag fick bollen, såg en lucka och tog chansen med en löpning. Coach har sagt till mig att försöka ta de luckor jag kan och det gjorde jag i dag, säger Alpha Jalloh.

Hemmalaget fortsatte med sitt fina försvarsspel och erövrade bollen ett flertal gånger under första halvan av matchen och hade en ledning med 12-0 strax innan halvtid.
– I den första halvleken stämde både anfalls- och försvarsspel och vi visade vår klass. Sedan kom den period av matchen som vi var minst nöjda med, säger Jalloh.

I den första halvlekens sista skälvande sekunder gjorde Warriors en touchdown och gick upp till 12-6. I början på andra halvleken var det ett blekt Crusaders på Tingvallas gröna matta.
– De läste vårt försvarsspel efter ett tag och kom igenom ett flertal gånger. Vi ändrade om och mot slutet av tredje kvarten hade vi ordning på det, säger Crusaders tränare Tracey Gere.

Till den sista kvarten var ställningen 18–12 till Crusaders fördel. 12 spelminuter senare hade hemmalaget vunnit med 32–12.
– Det blev en komfortabel seger på tavlan, men den kändes inte komfortabel för oss. Vi fick verkligen kämpa där ute i dag, säger Gere.

Alpha Jalloh, lagets nyförvärv, kom till Karlstad så sent som på Valborgsmässoafton. I matchen mot Warriors kröntes han till matchens lirare.
– Grabbarna i laget har välkomnat mig enormt bra, det känns som vi är en enda stor familj. Får jag ett par veckor att lära mig taktiken så kommer det att bli bättre spel från min sida, säger Jalloh ödmjukt.

I och med vinsten mot London Warriors väntar nu finalen i Northern European Football League, hemma mot Helsinki Roosters om två veckor.
– Det kommer att krävas mer av oss mot Roosters. Vi visade potential på ett bra anfallsspel, men alla detaljer satt inte riktigt. Om två veckor måste allting sitta, säger Tracey Gere.

VF:
Drömdebut och Crusaders finalklart

Alpha Jalloh gjorde en imponerande touchdown med sin första bollkontakt – och var en stor anledning till att Carlstad Crusaders avancerade till final i NEFL.
– Jag är glad att jag kunde hjälpa till, säger den blygsamme amerikanen efter 32–12-segern.

Efter att både Carlstad Crusaders och London Warriors hade besegrat Copenhagen Towers blev lördagsmatchen på Tingvalla avgörande för vilket lag som skulle ta finalplatsen i NEFL:s västra division. Crusaders fick en drömstart då nyförvärvet Alpha Jalloh gjorde en touchdown i första anfallet, bara två minuter in i matchen, i det som var hans första bollkontakt. Det var hög klass på spelet, Jalloh sprang hela 53 yards med bollen innan han kunde ta sig in i endzone och fira.
– Vi hade en specialformation just för det första spelet, en formation som är svår att läsa. Vi hade förutsett att vi skulle göra poäng där och vi visste att Alpha skulle få bollen, berättar Crusaders huvudtränare Tracey Gere.

Jalloh berättar om hur den offensive koordinatorn Danny Mitchell hade försett honom med viktig information inför matchen.
– Han berättade att man ibland kan se en väg öppna sig i de här matcherna – och att man då bara ska köra. London överbelastade den vänstra sidan, jag såg ett hål och sprang. Det var underbart att få en sån start, säger han.

Hemmalaget gick även fram till 12–0 inför 1 011 åskådare i majsolen. Men London gav inte upp och hade både 12–6 och 18–12 innan Crusaders definitivt kunde avgöra i fjärde quartern. Då rann Karlstadslaget ifrån till slutresultatet 32–12 efter att Olof Flemström och Jamie Staniford levererat touchdowns. Förutom att vara ett offensivt hot spelade Alpha Jalloh även defensivt och svarade bland annat för en interception där han fångade en långpassning från Londons quarterback Jerome Allen.
– Det fanns delar där jag gjorde mitt jobb bra och delar jag måste slipa på. Jag ger mig ett ”B” i betyg för den här debuten, säger Jalloh som märktes mer än det andra nyförvärvet Kris Weeks – men som också har en betydligt mer ”synlig” roll.

Tracey Gere var nöjd med att Crusaders lyckades vinna till slut.
– Även om det står 32–12 på tavlan var det betydligt jämnare än så, London gjorde det tufft för oss och är definitivt det bästa laget vi har mött i år. Men det var samtidigt bra att vi blev lite stressade, vi behöver det, säger han.

Nu väntar Helsinki Roosters i NEFL-finalen som spelas på Tingvalla IP söndag 21 maj. Självklart ser Alpha Jalloh och Tracey Gere fram emot den matchen.
– Det är en stor prestation att gå till final, jag ser verkligen fram emot att få spela den, säger Jalloh.
– Det kommer att bli en väldigt bra match och jag tror att vi måste spela ännu bättre än i dag. Men att få spela en stor final på hemmaplan blir väldigt kul, säger Gere.