Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Läs mer om vår cookie policy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 10 10 0 0 20
2 Örebro Black Knights 10 8 0 2 16
3 Stockholm Mean Machines 10 6 0 4 12
4 Uppsala 86ers 10 4 0 6 8
5 Limhamn Griffins 10 2 0 8 4
6 Tyresö Royal Crowns 10 0 0 10 0

Match

Carlstad Crusaders

49 - 21
Tingvalla IP
21 juni 2017
18:30

Örebro Black Knights

Referat

Referat: Carlstad Crusaders - Örebro Black Knights

Statistik
Statistik Carlstad - Örebro

Från NWT/VF
Crusaders fullbordade en "perfekt" serie. Sju raka SM-guld, obesegrade genom säsongen och givna storfavoriter till att ännu en gång få lyfta bucklan i Örebro.

Seriefinalen på Tingvalla liknade långa stunder mer en uppvisning än en kamp mellan seriens två bästa lag. Förra mötet lagen emellan slutade med obestridbara 34–0, och när Crusaders gick upp till 21–0 i första quartern var det mycket som talade för att gästerna inte heller denna gång skulle ha något att säga till om.
– Om man tittar på hur vi spelade i dag tycker jag det här var vår mest dominanta match under säsongen. De kom ingenstans innan vi gjorde det där misstaget, säger Tracey Gere, head coach i Crusaders.

Misstaget som Gere syftar på var en miss i försvaret som gav de vitklädda vidöppen yta till en touchdown på vänsterkanten, på första quarterns sista spel. Innan dess hade gästerna inte ens varit över på offensiv planhalva. Crusaders fortsatte dominera spelmässigt i andra quartern men genom en sällan förekommande interception från Philip Juhlin (quarterback i Crusaders), och ytterligare en kommunikationsmiss, lyckades Örebro krympa avståndet till 26–14 i halvtid.
– Hade vi inte bjudit in dem på det sättet hade de inte haft en chans i dag. Men det är sånt som händer, och vi vann ju stort ändå, fortsätter Gere.

Örebro försökte krypa närmare men när Alpha Jalloh gavs fri väg genom Örebroförsvaret i mitten av tredje quartern var matchen i stort sett avgjord. När Jacob Dahre för andra hemmamatchen i rad tryckte in totalt fyra TD:s från sin wide receiver-position visade Crusaders sin dominans. Nu väntar Uppsala 86ers i semifinal. Ett motstånd Gere påpekar inte är helt lätta att ta sig an.
– Vi vet inte om de kommer kunna spela sin QB, då han är skadad nu, och därför är det svårt att förutse hur de kommer att spela. Men vi kommer att vara redo, oavsett.

Näst sista stoppet på väg mot en eventuell åttonde titel spelas på Tingvalla, den första juli.

Andra möten i serien

fre 26 maj 2017, 18:30 Örebro Black Knights - Carlstad Crusaders 0 - 34