Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Läs mer om vår cookie policy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 10 10 0 0 20
2 Örebro Black Knights 10 8 0 2 16
3 Stockholm Mean Machines 10 6 0 4 12
4 Uppsala 86ers 10 4 0 6 8
5 Limhamn Griffins 10 2 0 8 4
6 Tyresö Royal Crowns 10 0 0 10 0

Match

Carlstad Crusaders

43 - 0
Tingvalla IP
14 maj 2017
15:00

Limhamn Griffins

Referat

Referat: Carlstad Crusaders - Limhamn Griffins

Statistik
Statistik Carlstad - Limhamn

NWT
Crusaders nollade Limhamn
Carlstad Crusaders vann hemmamatchen mot Limhamn Griffins med 43–0. Detta trots att laget saknade sina två amerikanska nyförvärv Alpha Jalloh och Kris Weeks som inte fick arbetstillstånd av Migrationsverket.
– Olyckligt, det är synd om grabbarna, säger Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg.

Amerikanerna Alpha Jalloh och Kris Weeks anlände till Karlstad för två veckor sedan. Sedan dess har klubben arbetat för att få till arbetstillstånd för importerna så att de ska kunna delta i tävlingsspel i Sverige. Trots att Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg varit ute i god tid och skickat in alla papper fastnade ärendet någonstans på vägen vilket satte stopp för duon inför söndagens match mot Limhamn Griffins.
– Det är RF (Riksidrottsförbundet) som missat att skickat vidare papperen till förbundet som i sin tur ska skicka vidare till Migrationsverket, förklarar Sundberg.

Pappersstrulet ledde alltså till att nyförvärven fick se hemmamatchen från sidan och därmed inte fick en viktig match i benen inför nästa söndags Europacupfinal mot Helsinki Roosters. Regelverket ser annorlunda ut internationellt vilket gör att duon är tillgängliga för Europaspel.
– Vi har jobbat på samma sätt tidigare med importspelare och aldrig varit med om något problem. Nu missade killarna en nyttig match inför finalen på söndag.

Det skulle ju trots allt spelas match också och gästande Limhamn Griffins fick en riktigt tuff start mot Crusaders duktiga försvar. Gästerna hade svårt att komma över egen planhalva och det utnyttjade Crusaders offensiv på bästa sätt. Hemmalagets wide reciever Jacob Dahre var oerhört svårstoppad och gjorde två touchdowns inom loppet av femton minuter. Slutresultatet skrevs till hela 43–0.
– Det var skönt att komma i gång på riktigt och producera, men det är nästa helg det gäller på riktigt, säger Dahre och syftar på finalen mot de finländska mästarna.

Att fokuset redan nu ligger på nästkommande Europacupfinal är inte så konstigt. Motståndet är förmodligen det tuffaste Crusaders mött på lång tid.
– Det ska bli kul. Det är ett riktigt bra lag så det kommer säkert att bli en tight match.

VF
Crusaders vann enkelt
Carlstad Crusaders genrepade inför Europafinalen mot Helsinki Roosters nästa söndag genom att besegra Limhamn med 43–0. Piggt inhopp gjorde Crusaders Hugo Sahlberg.
– Det är kul att man får chansen att visa vad man kan, säger han.

När Carlstad Crusaders runningback Hugo Sahlberg, 21, kom in på planen för första gången i matchen var den sedan länge avgjord. Men det förändrade inte hans inställning. Han vet om sin position i laget och det gäller att visa upp sig från sin bästa sida när chansen ges.
– Jag försöker att inte tänka på vad som står på scoreboarden. Jag har några framför mig så det är inte alltid de blir så mycket speltid. Men det var kul att få komma in och spela, det är klart att man vill starta med då måste man jobba för det också, säger Sahlberg.

Han kom i augusti till Crusaders från Borås Rhinos, ett stort kliv att ta, men Sahlberg har varit oerhört motiverad hela vägen.
– Det är en helt annan nivå och väldigt bra. Man känner att det är en bra förening och allt är väldigt seriöst.

Det är också lätt att förstå vad Crusaders såg i den 168 centimeter långa och mycket kvicke Dalsjöforssonen. Som när han precis i början av sitt inhopp stod för matchens prestation när han trampade runt Limhamns försvar och hoppade över en motståndare som försökte tackla honom. Soloprestationen tog honom hela vägen in i end zone.
– Det var nog det snyggaste spelet i min karriär så här långt. Jag var riktigt glad när jag tog mig hela vägen.

Tyvärr för Sahlbergs del fick han inte göra sin första touchdown i superserien. Den dömdes bort på grund av en fasthållning.
– Tyvärr, jag fattade det inte först och var bara glad för att jag hade gjort en TD, eller trodde det åtminstone. Jag har gjort det i division 1 förut men aldrig i superserien, men det kommer fler chanser.

Mellan spelen fick han också coachning av den rutinerade Christian Forsman, som efter den första halvan klev av för att ge fler i laget värdefull speltid.
– Bästa i Sverige som coachar så det är riktigt bra. Mycket handlar om att man ska komma ihåg vad vi gör på träningarna och göra sitt jobb bara. Små grejer som gör stor skillnad, och komma ihåg att inte göra för mycket därute.

Nästa helg får han chansen att spela sin karriärs största match när man möter Helsinki Roosters. Matchen spelas på Tingvalla och är final i NEFL, där man korar norra Europas bästa lag.
– Det kommer att bli riktigt roligt, man måste förtjäna det också och det tycker jag verkligen att vi har gjort. Man hoppas så klart på att få lite speltid i matchen, säger Sahlberg.

Noterbart är att Crusaders fick klara sig utan amerikanerna Kris Weeks och Alpha Jalloh. Anledningen var flera turer med Migrationsverket som gjorde att duon till sist inte hade något arbetstillstånd klart till den här helgen.

Andra möten i serien

fre 7 apr 2017, 18:30 Limhamn Griffins - Carlstad Crusaders 0 - 54