6 april 2024
14:00

BK Forward

Referat: IFK Skövde FK - BK Forward

Ett helt osannolikt mål avslutar matchen mellan tippade topplaget Skövde och Forward, och det står EliyoTurkan för. Efter att Bilos Yonhikar skadat sig och behandlats med kylspray och detta på kraftig övertid och i princip slut, så sätter ändå mål-Oscar en långboll och nyss inkomne Teddy Diawara får på huvudet, men ut mot sidlinjen, där Eliyo hinner upp bollen och verkligen ur minimal vinkel drar till med en volley i närmsta krysset. Därmed en pinne hem till Trängen.

Annars börjar hemmalaget klart bäst och tar på två minuter i mitten av första ledningen med 2 - 0. Först en straff av Edin Salihovic och strax efter ett bra individuellt mål av Ahmed M A Abdalrahman - snyggt det måste vi erkänna. Forwards sista kvart av första är bra och Josef Ibrahim kan skjuta in 2 - 1 på ett skott i ena hörnet.

Lite sämre kvalité i andra, och inte så många målchanser. Josef har ett skott över i bra läge, medan Ahmed har ett i stolpen och Ring kanske ska sätta sitt friläge efter frispark.

Ändå mindre skillnad mellan lagen än vi från start kunde ana, då ändå Skövde räknas till de stora, och detta utan att Forward överpresterar. Nämnas kan att rutinerade målvaktstränaren Oscar Classon får vakta buren idag (och gör det felfritt), då Quinn stukad foten, och Hugo Mosshagen ligger sjuk hemma - liksom Wilgot Rydborg. Ännu en serieledare Stenungssund hemma på söndag 14.00

Georgios Papachristou Forward: Naturligtvis jättenöjda över att vi får en poäng i matchens sista spark. Efter en tung start, så tycker jag ändå vi kommer igen bra i andra delen av första, och kan också reducera till 2 - 1 genom Josef, vilket blir viktigt för oss. Sedan ganska jämnt i andra halvlek, där matchen står och väger.

Startade. Oscar Claesson. Henrik Cullberg, Emil Rolland, Edvin Eriksson, Johannes Danho, Idris Mohammed, Henric Asp, Axel Wetteus, Eskil Thor, Eliyo Turkan, Josef Ibrahim

Ersättare: Filip Ormegard, Simon Danielson (80), Sixten Eriksson (60), Jesper Nilsson (60), Tidjani Diawara (80)