22 maj 2022
13:00

BK Forward

Referat: Team TG FF - BK Forward

Forward tar en synnerligen viktig seger, när man bortabesegrar TG uppe i Umeå med 2 - 1..

Forward tar ledningen, när Josef Ibrahim rycker sig fri och lyfter in bollen över en ganska långt ut spelande Asplund i hemmamålet. Lagen ställer också upp för avspark, och Josef hinner gratuleras, då plötsligt domaren kommer att döma bort målet – på linjemannens inrådan. En mycket märkligt händelse måste man ändå säga – tydligen en signal innan bollen passerat mållinjen.

TG tar sedan ledningen, efter bolltapp på mitten, men Forward ser ändå ut som det bättre laget, och 1 – 1 kommer på straff, då Josef fälls och samme man sätter straffen.

I andra sjunker nog spelkvalitén, även om båda lagen har chansen till mål. Hos TG är det Rasmus Engström som oroar mest och Johan Chamoun och Svante Svedin har varsin jättechans för Forward. En kvart från slutet kommer Josef igenom, men hålls fast, och när han ska slita sig loss, träffar han TG-spelaren, och domaren bedömer det som rött (återigen i samspråk med linjemannen)

På följande frispark sätter Svante Svedin segermålet, och även nu har nog Mål-Asplund en liten konstig placering. Resten blir att försvara sig, och segern väldigt viktig. För TG ser det mörkt ut.

Rille

Jag tycker ändå vi är det bättre laget, och gör en bra första halvlek, och borde ha kunnat haft en ledning i halvlek. Börjar andra lite sämre men jobbar oss in i matchen igen, och måste ge en stor eloge till alla spelare, och inte blev det lättare med 10 man på slutet, men vi reder ut det. Och en stor blomma till Svante, som såg att målvakten befann sig lite långt ut på segerfrisparken.

Startade: Steffen Kraus, Jesper Nilsson, Ryan Kukoyi, Jens Arrby, Jesper Åman, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Henke Hultberg, Svante Svedin, Josef Ibrahim, Adam Molin