15 mars 2022
18:00

IFK Kumla

Referat: BK Forward - IFK Kumla

BK Forward vinner gruppfinalen i kvalet till Svenska Cupen mot Kumla med 5 - 0, och siffror som visar matchbilden ganska väl. Det betyder att Forward troligtvis möter Syrianska eller Karlslund i semifinalen i kvalet.

1 - 0 på en frispark, och Josef Ibrahims säkerhet från frisparkar nära linjen är anmärkningsvärd
2 - 0 när Teddy håller sig framme på en målvaktsretur från Samet Burgaj, en av Kumlas bättre spelare idag
3 - 0 Marcus Kanto på en omställning efter motståndarhörna, där mittback Hultberg löper upp med bollen 50 meter och serverar Kanto.
4 - 0 Josef, som dribblar och skjuter i steget
5 - 0 Svante Svedin håller sig framme på ett Josefinlägg

Rickard Nilsson

Mycket nöjd med vår prestation idag. Löper och flyttar boll på det sätt vi kan, och vi gör det i 90 minuter. Många bra prestationer, och tycker vi har hunnit en bit på väg

Tomas Bengtsson

Ändå relativt nöjd med första halvtimmen, ja kanske hela första. Men vi möter ett Forward, som idag är klart bättre än oss. De spelar med en klar spelplan, och genomför den bra, så inget att säga om.

Vidare kan vi se
att Jens Arrbys passningsfot har övervintrat bra,
att Adam Molin ser pigg ut redan nu
att Henke Cullberg fick göra sin riktiga A-lagsdebut
att Oliver Eriksson Dorji vaktade målet - såg stabil ut och plockade allt luften
att Jesper Åman springer offside även som högerback
att Axel spelar klokt, och täpper till när ytterbackarna drar iväg
att Forward vinner gruppen och med 22 - 0 i målskillnad
att det blir tuffare motstånd i seriespelet

Startade: Oliver Eriksson Dorji, Henrik Cullberg, Jens Arrby, Henrik Hultberg, Jesper Åman, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Adam Molin, Josef Ibrahim, Teddy Diawara

Under andra halvlek kom Svante Svedin, Ryan Kukoyi, Oscar Windahl, Hamse Shagaxie, Ludde Karlsson in i matchen.