22 september 2021
17:45

BK Forward

Referat: Hovsta IF - BK Forward

Dramatik på hög nivå, och lika efter full tid, och sedan massvis av straffar, innan Karl Johansson i Forward steg fram som matchhjälte och tog den avgörande straffen.

Under de ordinarie straffarna slog lagen in de fyra första var, för att sedan sätta varsin över ribban, och sedan kom några suddenstraffar, som Karl och Forward till slut vann.

Ordinarie matchtid innehöll som väntat ett stort bollinnehav för Forward, som i första inte skapade de riktigt heta. Så när Hovsta satte två av tre (Karl räddade en) halvtidsstraffar, så var de i en 2 – 0 ledning när andra halvlek började,

Trots att Forward i stort sett hade bollen hela tiden i andra, och skapade så många chanser att man borde fått några mål, så kom 1 – 2 endast kvarten kvar och 2 – 2 ännu senare. Båda gångerna var det inbytte och otroligt offensive vänsterbacken Jesper Åman som nätade, en gång på en nick inne i boxen, och så ett skott efter fast, och styrning på ett hemmaben.

En stor eloge till femmalaget Hovsta, som var så nära att vinna både under ordinarie tid och under straffdramatiken. och som tidigare slagit ut både Rynninge och Syrianska. Plus till målvakten Linus Engvall, enmansforwarden William Eriksson, och Jordan Sheppard-Hawkins och Simon Davidsson, de sistnämnda två mittbackar, som tog det mesta i luften, utefter marken och däremellan.

Nu är titelförsvararna Forward åter i final mot Karlslund/Nora, och en eloge till att kunna vinna, när mycket var stolpe ut för dagen. Roligt också att se Adam Molin i 82 minuter innan krampen kom, och ungdomarna Henrik Cullberg och Linus Spjut med framskjutande insatser. Och så Karl förstås.