24 oktober 2021
14:00

Stenungsunds IF

Referat: BK Forward - Stenungsunds IF

Forward vinner med 3 - 1 hemma mot Stenungssund, och idag är det de fasta situationerna som avgör
1 - 0 efter bara fyra minuter, och en frispark in i straffområdet, med Josefs känsliga högerfot. Framför mål dyker Teddy Diawara upp och först på bollen och viktigt att få ett mål att spela på

2 - 0 efter hörna, och en variant där Josef vänder bort några rödklädda, innan han skickar in bollen i boxen, och Zac högst.

3 - 0 på straff av Josef, och bara10 kvar. Sägas ska att Rickard Nordlund är nära att ta den, men bollen glider ändå in. Straffen var nog riktig denna gång, och det är åter Teddy som är på väg igenom, liksom i våras.

Annars så har Stenungssund väl så mycket boll som Forward mellan de båda straffområdena, men skapar inte så värst mycket. Här ska Forwards mittbackar Ryan och Zac ha en eloge, liksom kompisarna på båda sidorna Jesper och Youla. Längst bak spelar Steffen tryggt som vanligt. Behöver inte göra några vassa räddningar, men tar alla hörnor, inlägg och rensar som vanligt många långbollar. Ett stabilt lagarbete och dagsverke, även om andra halvlek kanske är något.

I första har även Jesper Åman, och Teddy varsin högoktanig målchans, varför segern må vara både rättvis och klar. Stenungssunds mål kom på straff ca 10 kvar och genom Gustav Kjellström. Stenungssund ett av de bättre lagen vi sett här på Trängen i år.

Startade: Steffen Kraus, Mohamed Youla, Ryan Kukoyi, Zac Epplette, Jesper Åman, Johan Chamoun, Axel Wetteus, Marcus Kanto, Adam Molin, Josef Ibrahim, Teddy Diawara

In kom: Linus Jansson, Henrik Hultberg, Svante Svedin, Jesper Nilsson och Ludde Karlsson.

Ahlafors IF – IFK Kumla 2 - 0
Nordvärmland. FF – IFK Skövde 0 - 0
Angered BK – Vänersborgs FK 4 - 1
IK Gauthiod – Lidköpings FK 5 - 0
IK Oddevold – Grebbestads IF 3 - 1
BK Forward – Stenungsunds. IF 3 - 1