25 september 2021
14:00

Lidköpings FK

Referat: BK Forward - Lidköpings FK

Tre poäng, fortsatt serieledning och en underbar ”sol-sommareftermiddag” på Trängens IP. Men en match som kunde gått åt båda håll, och Forward ska nog vara nöjda med sin trea. Segermålet i minut 90, och Johan Chamoun, då nedflyttad som högerback, kommer runt hittar snett inåt bakåt och Josef vid straffpunkten. Och där är Josef oersättlig. Drar några spelare i mottagningen och får i stort sett öppet mål.

Annars så är inte Forwards insats och spel idag, det vi brukar se på hemmaplan, och första halvlek är chansfattig från båda håll. Även om Lidköping kanske är det lag som försöker mest.

Tidigt i andra spelar Josef fram Johan Chamoun inne i straffområdet och framför mål finns Teddy Diawara i ”Teddyläge” och 1 – 0 från nära håll. Hugo Tilly kan strax efteråt kvittera, och kanske Forward ska vara glada att Tilly bara spelade andra, eftersom Rasmus Arvidsson började, men utgick strax föra paus med en baksida. Lidköping ett bra lag, ett av de bättre vi sett på Trängens fantastiskt fina matta (en del menade att den kanske var lite långhårig, men då ….).

Sedan hade båda lagen tillfälle till segermålet, och kanske t.o.m. Lidköping hade väl så många, och ville dessutom ha en straff, som också såg lite straffig ut, i varje fall från långt håll.

Som sagt inte Forwards bästa idag, men Hultberg, Ryan och Åman ska nämnas, och på mitten slet Marcus Kanto sig ordentligt trött.

Startade: Steffen Kraus, Mohamed Youla, Henrik Hultberg, Ryan Kukoyi, Jesper Åman, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Svante Svedin, Marcus Astvald, Josef Ibrahim, Teddy Diawara

Byten; Adam Molin (Youla), Ludde Karlsson (Svante) ej: Jesper Nilsson, Zac Epplette, Carl Grundel, Karl Johansson, Henrik Cullberg