28 augusti 2021
14:00

Yxhults IK

Referat: BK Forward - Yxhults IK

Forward har avgjort de senaste matcherna med starka andra halvlekar, men i dagens derby gör man en tvärtom. En utsökt första halvlek, och en 3 – 0 ledning där man är rysligt effektiva, och samtidigt missar Yxhult sin jättechans – Jesper Åman nickar bort på mållinjen och returen får Steffan sträcka ut rejält på.

Marcus Kanto, som kanske gör årets bästa halvlek (den första), gör 1 – 0 i bortre gaveln. Josef spelar fram Teddy, som vinner luftduellen nära mål, och Johan Chamoun, vandrar in i banan och sätter bollen i fel hörn för Berger. 3 – 0 och nästan klart.

Andra inte lika bra för Forward, och Jens Grönneberg Johansen hittar Kristoffer Näfver, med ett överlångt inspel och 3 – 1 med huvudet (!). Yxhult flyttar sedan fram det mesta, även om Berger försöker att ropa hem spelarna, och blottorna uppstår naturligtvis.

Visst borde Forward ha avgjort matchen definitivt, på någon av andra halvleks alla chanser, men Yxhults bakre blockerar det mesta, och allt det andra tar Berger, Till slut kan Johan dock frispela Svante Svedin, som lägger in bollen i öppet mål.

Forwards form och resultat just nu är anmärkningsvärda. Börjar hösten med 4 – 0 på tre bortamatcher och 9 poäng, och nu lika många pinnar och 14 – 2 på tre hemmamatcher. Idag plussar vi för första halvlek, och lugnet hos Astvalds pass i andra, då ändå Yxhult försöker.

Yxhult kommer lätt att klara sitt kontrakt och ska ha beröm för sitt passningsspel. Näfver kan än, och Jens Grönneberg är bra, samtidigt som man försöker hitta Jangdin och Gabriel P i djupet. Men idag var Forward för starka bakåt, och backlinjen och Steffen måste ha en eloge för nuvarande försvarsspel. Och visst har Youla växt defensivt.

Oddevold förlorar idag, och tabellen ser onekligen hyfsad ut. Nu en svår bortamatch i Grästorp på lördag.

Startade Steffen Kraus, Mohamed Youla, Henrik Hultberg, Ryan Kukoyi, Jesper Åman, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Marcus Astvald, Teddy Diawara, Josef Ibrahim

In kom: Linus Jansson (65 Teddy), Svante Svedin (79 Kanto) och Ludde Karlsson (88 Johan).