27 juni 2021
14:00

IF Karlstad Fotbollutveckling

Referat: BK Forward - IF Karlstad Fotbollutveckling

Forward vann med klara och rättvisa 4 - 1 hemma mot IF Karlstad U på söndagen. Och just den skillnaden, som man vill ha, en solig eftermiddag i juni och dessutom med en publikvänlig fotboll.

Forward kom ut riktigt aggressivt, satte hög press, vann tillbaka bollen och gjorde 1 - 0 efter 11 minuter. Skillnaden mellan lagen var onekligen stor första halvan av första, och ledningsmålet en delikatess, signerat Josef Ibrahim. Dribblar sig in i straffområdet, spelar vägg med Johan Chamoun, och vinklar in bollen i bortre.

Karlstad har en bra period i slutet av första, ett halvt friläge genom Samuel Nielsen, och två frisparkar runt straffområdslinjen.

I andra kan Teddy Diawara avgöra med 2 - 0, då han utnyttjar ett felpass av Karlstad, och kommer helt ren med Nils Rolandsson, och kan behärskat göra 2 - 0. Sedan följer Josef upp med ännu två mål, efter bra förarbete av Johan och Youla. Att sedan Josef kunde gjort många flera, Svante träffar ribban, och Salim bör sätta något, är en annan historia. Karlstads Jakob Bröttgårdh kan göra Karlstads mål.

# naturligtvis ska Josef Ibrahim ha en extra blomma idag. I en sådan här match, så är han en klart dominerande spelare på banan - kunde dessutom ha gjort många fler mål idag

# Svante Svedin springer mest och bäst och är med i mycket, men idag ska nog alla ha överbetyg.

# Mohemed Youla är riktigt på offensiven, men glöm inte jobbet bakåt

# Steffen och Åman tillbaka i laget - känns stabilt.

# Pigga inhopp av Salim, Ludde, Jesper och Linus - bra med bred trupp

# Karlstad kommer att klara sig i mitten. Försöker spela boll och blir nog bättre och bättre

# Två bra hemmamatcher med stabilt spel och klara treor. Borta vet vi att Forward är bra.

# Nu Myresjöhus Cup imorgon måndag. Vi gissar att dagen startspelare vilar, och vi fyller på med U-truppen. Kurdiska har fem straffar - tre räknas som mest - 18.30 på Trängen

# Lördag 14.00 IK Oddevold på Trängen - 3 - 0 på Kumla idag

Startar: Steffen Kraus, Mohamed Youla, Henrik Hultberg, Ryan Kukyoi, Jesper Åman, Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Svante Svedin, Josef Ibrahim, Teddy Diawara