6 november 2021
13:30

BK Forward

Referat: Yxhults IK - BK Forward

Forward bärgade tre poäng, då man derbymötte Yxhult på lördagseftermiddagen och detta efter en riktigt bra första halvlek, då man hade 3 – 0 och dominerade det mesta.

Det tog inte många minuter innan Linus Jansson flög högst (se bilden), och nickade in 1 – 0 i bortre krysset på en Kantohörna. Samme man, som för övrigt var första halvleks klart dominerande spelare kunde sedan stöta in 2 – 0, efter ett bra förarbete av Svante Svedin. När sedan Adam Molin kunde vända bort sin back och rulla in 3 – 0, så trodde nog alla att matchen var i hamn. Adams mål förresten efter en smart frispark av Axel Wetteus, som inte följde tränarritningarna (?), och slog en hög lång boll mot bortre delen av straffområdet, utan istället ett litet kort instick.

Men något hände i halvtid – Yxhult kom ut och satsade allt framåt, varvid Adam fick friläge men dundrade utanför. Även Linus var framme och oroade första fem av andra, men sedan nästan bara Yxhult.

Man fick även 1 – 3 på en straffspark (Jangdin), och 2 – 3 efter andraboll på hörna (Anton Andersson), och full fart och energi och bollar in mot Kraus och mycket tid kvar. Även om inte de allra klaraste chanserna uppstod, så var Yxhult klart bättre i andra.

Nu så går kampen mot Oddevold vidare (som vann idag) och Gauthiod hemma på lördag 14.00, Seriedebut av Anel Bravo sista 20, och Marcus Astvald tillbaka i spel – fick några minuter idag. Plus även till planskötarna i Hällabrottet. Det är den 6 november, och man bjuder på denna fantastiska gröna matta. Synd dock att publikinramningen inte nådde de höga höjderna – fullt förståligt.

Startade Steffen Kraus, Jesper Nilsson, Zac Epplette, Henrik Hultberg, Jesper Åman, Ludvig Karlsson, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Svante Svedin, Linus Jansson, Adam Molin
In kom Anel Bravo (Svante 70), Marcus Astvald (Ludde 84). Dessutom Henrik Cullberg, Linus Spjut, Karl Johansson, Carl Grundel