23 augusti 2020
17:00

BK Forward

Referat: Assyriska FF - BK Forward

Forward tog en otroligt viktig seger på söndagseftermiddagen, när man besegrade Assyriska borta med 3 - 2, i en högdramatisk match. Rättvist - nja kanske inte om man ser till bollinnehav och målchanser - men Forward tog till vara på sina i större utsträckning och med en imponerande effektivitet.

Assyriska var nog det bättre laget i första halvlek, och vaskade också fram några chanser. Antonio Yakoub var farligast, och gjorde även 1 - 0 - en mottagning inne i straffområdet, en vändning och hårt i Steffens bortre. Samme spelare var också nära flera gånger i första, men mattades kanske något i andra.

Andersson kunde sedan ta emot ett Josefpass, och vända bort sin back, och fälldes. La straffen själv och 1 - 1. Sedan ytterligare en straff, då Anton oturligt fick bollen på handen - en nick från nära håll. Ike la straffen i Steffens ena stolpe, och som tur var nådde Steffen inte riktigt, och när Ike la in returen hade han rört bollen två gånger i rad, utan att annan spelare vidrört bollen - ej tillåtet och helt riktigt bortdömt mål. 1 – 1 i paus

Anderson kunde också ge Forward ledningen tidigt i andra, åter framspelad av Josef, och nära målvakten och upp med bollen i taket - Andersons storhet är nog en synnerligen vass effektivitet på sina chanser.

Uchenne Ike, som var riktigt bra för dagen, kunde nicka in 2 - 2 i anfallet efter, och sedan hade nog Assyriska de vassaste chanserna. Några bra byten i Forward, och första gången Svante Sedin rörde bollen, kunde han skicka in den till Adam Molin, vars skott på keepern, studsade ut till Josef Ibrahim, som kunde sätta bollen i ganska öppet mål - ett segermål.

Fem minuter kvar, men Forward kunde reda ut stormen, med mycket hjärta och en haltande Oki. Assyriska var ett bolltryggt och bolltrillande lag, som nog inte förlorar några mer pinnar på sitt hemmakonstgräs. Forward gör en gedigen laginsats och kommer igen starkt i andra.

Rickard Nilsson

En otroligt skön seger, och framförallt en viktig sådan också. Är inte nöjd med första halvlek, då Assyriska är riktigt bra, kanske t.o.m. bättre än jag trodde. Vi kom fel, fick ett långt lag, och tappade boll och kunde inte få igång något riktigt eget spel.

Starkt av killarna att rätta till det i andra, efter en del paussnack. Då fick vi till ett mera sammanhållet lag, och hamnade inte så långt bak. Sedan är jag riktigt nöjt med vårt omställningsspel - framförallt i andra.

Startade: Steffen Kraus - Anton Renmark, Sam Oki, Felix Bindelöv, Jesper Åman - Johan Chamoun, Marcus Kanto, Axel Wetteus, Adam Molin - Josef Ibrahim, Anderson

Byten, Henke Hultberg - Kanto (63) Linus Jansson - Axel (77) Svante Sedin - Johan Chamoun (85)