14 april 2024
14:00

Stenungsunds IF

Referat: BK Forward - Stenungsunds IF

Stenungssund tar sin tredje raka seger, när man besegrar Forward med 2 - 1 på söndagseftermiddagen, efter att Forward haft ledningen i halvlek. Det ska sägas att regnet, blåsten och det tvivelaktiga underlaget, påverkade spelet och med tanke på det tycker vi ändå att spelarna agerade fullt okej.

En riktigt tung poängförlust för Forward, som dels brände ett antal klara chanser, och dels släpper till två hyfsat billiga mål. Annars är det Forward som tar ledningen, och detta helt rättvist, då Sixten Eriksson kan vinna kampen, och Eliyo Turkan volleyskjuta in ledningsmålet från nära håll. Ledningen i halvlek rättvis, och borde varit större.

Stenungssund med lite mer energi i andra, och kvitterar också på en hörna, där Fabian Björklund får komma fri i den främre ytan och nicka in 1 - 1. Endrim Salihi kan sedan ge bortalaget ledningen, efter ett bolltapp inne i boxen, och öppet mål. Även i andra halvlek har Forward ett antal klara chanser, som i varje fall borde gett något mål.

Annars ett stabilt fyrbacksspel, där Stenungssund skapar få eller inga ytterligare målchanser, och även ett extra plus till Henric Asp och Eskil Thor. Stenungssund inte bättre - eller sämre än Forward, men är effektiva idag och utnyttjar sina målchanser bättre än Forward. Närmast väntar Motala borta på fredag.

Startade: Quinn Stahmer, Henrik Cullberg, Emil Rolland, Wilgot Rydborg, Johannes Danho, Sixten Eriksson, Henric Asp, Axel Wetteus, Eskil Thor, Eliyo Turkan, Josef Ibrahim.

IN kom Idiris Mohammed (77), Edvin Eriksson (81)Simon Danielsson (88), Tedjani Diawara (88), ej Hugo Mosshagen, Nathan Hernandez Öhrn, Jesper Nilsson