11 augusti 2022
18:30

Bergum IF

Referat: Gunnared KIF - Bergum IF

Träningsmatch mot seriekollegan Gunnared KIF ett duktig bollförande lag med många bra spelare , förlust med 3-7 senast i serien , Vi lånade in Målvakt Anders Thalén som spelat i Guldlaget Stenkullen i div 4 för 3 år sen .
Första halvlek börjar fantastiskt bra efter 40 sekunder gör vi 1-0 efter Jesper slagit en drömpassning över försvarare och fri med målvakt gör Daniel Andersson 1-0 , sen har Gunnared mycket boll men vi ligger så bra över hela planen och går på kontringar , säkre Thalén gör en bra räddning på Gunnareds enda chans i första halvlek . I 43 min drar Albin en hård frispark lågt mot mål som skarvas och en fristående Högerbacken Anton Kristensson gör 2-0 .

I Andra halvlek
gör vi 3 byten och vi är inte påkopplade från början och Gunnared gör både 1-2 och 2-2 och 2-3 som Gunnared samtidigt kör över våran målvakt innan 2-3 målet som får fraktur på revbenen och spricka i skenbenet som följd , tyvärr den annars duktige domaren Ibbe som erkänner att det borde varit frispark!!!! Domaren tillät alldeles för mycket fult spel idag . Vi får sätta en av våra bästa Ute spelare i målet Jesper som sen gör en riktigt bra match , det blir rättvist 2-4 och Gunnared spelar ut oss men vi lyckas ändå göra 3-4 efter Oliver Pantic gör ett kanonsnyggt mål på halvvolley i steget på en långboll men direkt på avspark gör Gunnared 3-5 på en långboll där Jesper står för långt ut .

Men vi tar med oss första halvlek där vi spelar så perfekt mot en av seriesegrar asspiranterna , sen gjorde bytena att det blev oroligt i laget samt att orken tröt då vi sprang enormt mycket i första halvlek .