• Givmilt Avesta AIK förlorade stort mot Korsnäs

Det blev en tung förlust för Klubben borta mot Korsnäs IF. Matchen på Kopparvallen slutade med förlust 6-1 (3-1), där vi stod för alltför många enkla misstag, för att på allvar kunna hota serieettan. -Vi står och sover första femton, och släpper in tre skitmål. Vi förlorade matchen redan då, säger Avestas mittback Axel Östberg, om mardrömsstarten där vi alltså hamnade i ett 3-0 -underläge efter mindre än tjugo minuter. Klubben mönstrade i princip ordinarie lag, förutom mittfältaren Mohammed Almousilli, som beräknas vara tillbaka till den 15 juni när vi bortamöter Årsunda. Avesta kom till start med tre förändringar i startelvan sedan senaste matchen mot Forsbacka. Filip Hedblom, tog plats på en ytterbacksplats. På mittfältet hade tränarparet Abed & Gauffin Eriksson, gett plats åt Adam Tumma och Rasmus Lindgren, vilket gjorde att Taher Saleh började på bänken, och George Minasian ställdes utanför truppen. Avesta var inte alls påkopplade från start, och Korsnäs stjärnforward Romeo Norberg Mwangala kunde efter tre minuter göra 1-0 i ett bolltittande Avesta försvar. Och då hade samme KIF-spelare redan bränt ett friläge efter en minut. I den sjunde minuten stod Avestas målvakt Abdulrahman för en mindre bra insats när han långt utifrån sitt straffområde, sköt bollen i ryggen på en hemmaspelare, och Karl Henninger, som fick bollen, kunde med en lobb göra 2-0 i öppet mål, även om Axel Östberg var nära få bort bollen på mållinjen. Ett paralyserat Klubben, hade inte mycket till ordnat spel och var tvåa på bollarna. Avestas #4 menade att våra misstag blev dyrbara i slutändan. -De två första målen är kommunikationsmissar. Det första är mitt fel. Det blir så han (Malik) tror jag tar bollen, och jag tror han ska ta den, sedan blir det bara skit av det hela. Romeo Norberg Mwgnala kunde sedan på egen hand utöka till 3-0, när han placerade in bollen vid den bortre stolpen. AAIK hade inledningsvis problem med Korsnäs höga press, som gjorde att vi inte fick tid med bollen. Men matchbilden skulle sedan skifta, när vi efter halvtimmen fick igång vårt passningsspel, samtidigt som hemmalaget verkade nöjda med sin ledning. Filip Hedblom hade ett avslut som gick till hörna. Och med åtta minuter till pausvilan fick Albert Orre på en drömträff, på en lös boll i straffområdet, och mycket vackert sköt i krysset till reducering, 3-1. Inbytte Taher Saleh (som ersatte Adam Tumma som gick av skadad efter 35 minuter), kom också till en halvchans. -Jag tycker att vi är det bättre laget sista kvarten, och att vi är på väg in i matchen. Vi sa att vi skulle spela mera rakt. Jag tycker vi gör det bra, säger Östberg om hur man jobbade sig in i matchen. Även assisterande tränaren Christian Gauffin Eriksson menade att laget repade mod och avslutade första halvlek starkt: -Vi sa i paus att vi gör det riktigt bra och kommer tillbaka in i matchen. Tyvärr ligger vi under med 3-0 då. Vi kan bara göra det bästa av situationen och jobba vidare. Men vi gör inga mål, och bjuder på för mycket idag. Det är olyckligt vi får en sådant start på matchen och det är uppförsbacke redan då. I den andra halvleken fortsatte vi spela bra första tio, femton, Orre hade ett avslut över efter hörna, och Viktor Hansson en frispark där Saleh var ganska nära forcera in bollen. Istället för ett andra Avestamål, kunde Lucas Jansson utöka till 4-1 efter 60 minuter, när han fick bollen på fötterna från Avestas målvakt (!). -Det var ett skitmål, och efter det dör matchen, konstaterade Axel Östberg, krasst. Vi fortsatte ändå att hålla spelet uppe, och Östberg nickade i översidan av ribban. Gauffin Eriksson säger att man gamblade i andra för att få kontakt i mål protokollet: -Vi försökte chansa lite och flytta spelet högre upp. Vi hade inget att förlora och då släpper vi till chanser också, och det blir några i baken. Sista halvtimmen blev tämligen avslagen. Vi luftade nästan hela bänken, vilket betydde att SimonTella, Benjamin Larsson, Theo Hildensjö och Tony Nilsson alla fick speltid..Ett effektivt hemmalag kunde göra ytterligare två mål fram till hemska siffrorna 6-1, efter att Lucas Jansson stått för ett hattrick. -Det känns som de har sju lägen och gör sex mål. De är effektiva, suckar Axel Östberg. Hur går ni vidare efter det här? -Vi lägger den här matchen bakom oss,och studsar vidare mot Kvarnsveden. Slutresultatet 6-1 speglade inte riktigt hur spelet såg ut. För spelmässigt var vi, framförallt sista timmen, lika bra som motståndarna. Det som skilde lagen åt,var spelet i straffområdena. Vi hade våra chanser framåt att kunna ha gjort ett par mål till, men framförallt var det i och runt vårt eget straffområde, där vi idag inte kom upp i den nivå som krävs mot ett av seriens bästa lag. Christian Gauffin Eriksson, menade att man mötte ett bra lag. Men samtidigt om man hade minimerat sina misstag, att det hade kunnat blivit en annan utgång. -Jag tycker fortfarande att det här ären match vi kan vinna. Även om de är otroligt bra lag som nu vunnit fem raka, och drar iväg lite i serien.....så jag vet inte om det är bästa laget i serien, men som det ser ut i tabellen så är de det. Det hade lika gärna kunnat vara åt det andra hållet. Idag bjuder vi på för mycket (mål). I det jämna mellanskiktet i tabellen ramlade Avesta ner till sjunde plats. I nästa match, som spelas fredagen den 10 maj, ställs vi mot Kvarnsvedens IK på Avestavallen.Vi ses då. Text: Per Lindgren. Foto: Pirjo Korhola. Korsnäs IF-Avesta AIK 6-1 (3-1) Mål:1-0 (3) Romeo Norberg Mwangala, 2-0 (7) Karl Henninger, 3-0 (17) Romeo Norberg Mwangala, 3-1 (37) Albert Orre 4-1, 5-1, 6-1 (60, 69, 72) Lucas Jonsson. Utvisad: Avesta:Taher Saleh (90+3) Domare: Ali Shahedy Publik:142 (Kopparvallen) AAIK (4-4-2) Malik Abdulrahman-FilipHedblom (Tony Nilsson 80), Axel Östberg, Johan Lindgren, Philip Bergstrand-Adam Tumma (Taher Saleh 36), Rasmus Lindgren (Simon Tella70), Jakob Svedlund, Albert Orre-Viktor Hansson (Theo Hidensjö 80), Mergim Ramadani (Benjamin Larsson 80). Ersättare: Sebastian Lundvall, Kushtrim Krenzi. Herrar för 5 dagar sedan 0kommentarer
  • Malik Abdulrahman inför söndagens bortamatch mot Korsnäs IF

Den 18-årige målvakten Malik Abdulrahman har stått för en övertygande säsongsinledning – vilket inneburit vi är obesegrade i de tre senaste omgångarna. -Vi har gjort det bra som lag, från topp till längst ner. Vi har följt det taktiska också, vi har gjort det bra, och alla har känts ha bra form, säger den talangfulle målvakten, om AAIKs seriestart. Efter att ha släppt in fyra bollar i premiären mot Forssa, känns det som både Maliks och lagets formkurva pekat uppåt. Även om vi fortfarande väntar på det första ”clean sheet”. -Jag tycker jag har gjort det hyfsat bra. Jag har försökt hållit nollan men det har varit svårt sista minuterna, när det blir mycket tryck bakåt. Du har startat alla matcher, hade du förväntat dig det? -Alltså, alla vill ju spela. Jag har försökt prestera och gjort det jag kan. Jag är glad att jag fått spela. Det är kul att vara målvakt, och att jag fått förtroendet av Aram (Abed). Förra säsongen blev det en utflykt till Forssa BK, där det blev spel i Borlängeklubbens P17 och P19 lag. Där säger han det flesta lag han mötte höll en hög klass. -Det blev inga matcher i A-laget i Forssa, men jag spelade alla matcher i Forssa P17. Det är många tuffa lag i Stockholm. Lite bättre spelare. Med rutinerade Sebastian Lundvall som målvaktskollega, har vi ett av seriens kanske bästa målvaktspar. Även om ”Sebban” inte har fått spela mer än en träningsmatch, känns det som han inte skulle göra bort sig i trean, med sin erfarenhet. Men nu är det den 15 år yngre Abdulrahman som fått chansen, och han säger att det är en ynnest att ha Lundvall som kollega. -Vi är bra vänner, men vi konkurrerar och vi gör varandra bättre hela tiden. Vi pratar hur vi kan göra varandra bättre. Han brukar komma från under matcherna och träningarna, och säga hur jag kunnat göra det bättre i vissa situationer. På söndag ställs vi mot serieledande Korsnäs på bortaplan. Något som måste säga vara säsongens hittills svåraste uppgift, med tanke på falulaget har gått som tåget och tagit fyra raka segrar. -Jag har inte så bra koll på Korsnäs, men de har gjort det bra. Så länge vi gör vår grej, så kommer vi göra en bra match, säger Malik som har goda minnen från Kopparvallens konstgräs: -Jag har spelat med både Forssa och Avestas P17 och U19, på Kopparvallen, och jag vet att vi vunnit. Truppen: Malik Abdulrahman, Sebastian Lundvall, Axel Östberg, Filip Hedblom, Taher Saleh, Jakob Svedlund, Rasmus Lindgren, Adam Tumma, Benjamin Larsson, Tony Nilsson, Mergim ramadani, Johan Lindgren, Kushtrim Krenzi, Albert Orre, Theo Hildensjö, Simon Tella, Philip Bergstrand, Viktor Hansson. BILDEN. Malik Abdulrahman har stått för en bra säsongsstart. Text&foto: Per Lindgren. Herrar för 6 dagar sedan 0kommentarer
  • Motståndarkollen, Korsnäs IF FK: "Stor hjälp av backlinjen"

På söndag kl. 16.45 väntar säsongens hittills svåraste uppgift när obesegrade tabellettan Korsnäs IF står för motståndet på Kopparvallens konstgräs. De svart-gul randiga har imponerat stort och är det lag som gjort flest mål (17) och släppt in minst mål (1) i serien. Målvakten Axel Rindeskog, 22, vill främst lyfta fram försvarsspelet till att resultaten kommit. -Vi har haft en bra defensiv, och ej släppt till så mycket. En bra grund. Försvaret, med mittbackarna Max Källberg och Emil Rombin i spetsen, har genomgående varit mycket solida vilket gjort det enklare för Rindeskog i målet. Du har hållit nollan tre senaste matcherna. Hur stor del har du haft i framgångarna? -Tycker vi jobbar bra som ett lag, släpper inte till så mycket chanser. Jag har haft stor hjälp från backlinjen. Sedan har jag fått göra någon räddning, men det är väl inte mer än några handfulla, säger han. Rindeskog, som förra säsongen spelade 14 matcher med Ludvika FK i dalafyran, tycker steget upp till division 3 inte har varit några problem, till viss del att han tidigare varit på den här nivån. -Jag spelade med Notviken i Luleå i trean innan jag flyttade ner till Ludvika. Det har inte varit så stor omställning, då jag bara var ett halvår i Ludvika. I fjol var han med att möta Avesta AIK på hösten. En match där LFK gjorde en helt okay insats även om det blev förlust med 0-2 på Avestavallen. -Vi gjorde en bra match, sedan fick Avesta en ganska billig straff i andra halvlek, efter det hade vi inte så mycket att sätta mot, minns han. Har du någon koll på Avesta AIK den här säsongen? -Inte jättebra. Jag har sett de vunnit en del matcher och ligger i toppen. Vi förväntar oss en tuff match. Korsnäs har förutom man släppt in minst mål i serien, också gjort flest mål framåt (17). Målfarligast så här långt är Karl Henniger och Forssa BK-förvärvet Romeo Norberg Mwangala, båda med tre mål vardera. Han menar att det finns fler spelare i det offensiva spelet som visat framfötterna. Med andra ord angenäma problem för huvudtränarna Nicklas Rydstrand och Jonas Rombin när man ska ta ut sina anfallare. -Det är svårt att peka ut någon exakt, säger Axel när han ombeds nämna någon av anfallarna som stuckit ut extra. -Vi har en stabil fronttrea och de som spelat de senaste matcherna har gjort det bra. Det är Joakim Hagbohm, Romeo Norberg Mwangala och Marcus Bergsten. Korsnäs har inte varit riktigt hotade i några av sina tidigare matcher. Det har blivit övertygande segrar mot Forssa (3-0, borta), Huge (4-0, hemma) och Bollnäs (3-0, borta). I premiären blev det dock "bara" 2-1 hemma mot Årsunda, sedan bortalaget reducerat på stopptid. Vilken typ av match förväntar du dig på Kopparvallen på söndag? -En tuff match. Avesta har gjort bra resultat, så vi förväntar oss en tuff match. Men vi ska gå ut och försöka spela vårt spel så får vi se hur långt det räcker, avslutar Axel Rindefalk. BILDEN: Målvakten Axel Rindefalk är ny för säsongen i Korsnäs, och har tidigare representerat Östansbo IS, Ludvika FK, M.I.L. och Notvikens IK. Foto: Privat. Herrar för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Avesta AIKs lag i division 4 förlorade premiären

AAIK:s damer i division 4 Dam södra Dalarna, spelade i torsdags kväll sin första seriematch för säsongen, när man mötte Säters IF på bortaplan. Matchen slutade med förlust 4-3 (1-2), där hemmalaget vände ett underläge efter paus, till vinst. I Avesta blev Mielat Okubay tvåmålskytt, och Tindra Englöf gjorde ett mål. Klubben fick en bra start på matchen när Mielat Okubay gjorde 0-1 efter fyra minuter. Säter kvitterade till 1-1, men AAIK kunde efter mål av Tindra Englöf gå fram till 1-2 efter första fyrtiofem. Efter pausen utökade sedan Avesta till 1-3, Okubay igen. Men Säter fick det sista ordet, då man efter tre raka mål gick fram till 4-3 -Det positiva övervägde det negativa. Vi tappade sista tjugo men vi krigade på och tänker fortsätta så, kommenterade Avestas tränare Johan Berggren matchen och fortsätter: -Med tanke på det är andra året med 11-manna och första med 90 minuter, så ser det ljust ut. Tjejerna var lite besvikna, men ändå positiva efter matchen. Sigrid (Lindén) motade massor av bollar, och vi hade fler lägen att göra fler mål. Vi är nöjda med inledningen av säsongen, med smak på mer. Torsdag den 9 maj är det hemmamatch mot Falu BS. Målen: 0-1(4) Mielat Okubay, 1-1 (22) Frida Jansson, 1-2 (39) Tindra Englöf, 1-3 (54) Mielat Okubay, straff, 2-3, 3-3 (55,72) Tilde Andersson, 4-3 (74) Anna Skinnars Norberg. Foto: Johan Berggren. Damer för 7 dagar sedan 0kommentarer
  • Stjärnligan omgång 1 - Inga stjärnor till Avestaspelare

I Stjärnligan utses de 3 bästa spelarna i varje match i våra högsta distriktsserier, bland annat damer division 3. I matchen mellan Avesta AIK och Sollerö IF, som slutade 2-12, gick alla tre stjärnor till Sollerö spelare: 3 stjärnor: Lisa Eljans, 2 stjärnor: Ida Roos och 1 stjärna till Joanna Snell. Matchens stjärnspelare utses av Dalarnas FF:s utsedda personer. Stjärnligan uppdateras efter varje spelad omgång. I slutet av varje månad tas månadens lag ut som publiceras på hemsidan och på Bonnier News Locals hemsidor. BILDEN: Klubben Girlz Isabell Danielsson jobbade hårt i 90 minuter i matchen mot Sollerö IF. Foto: Pirjo Korhola. Damer för 9 dagar sedan 0kommentarer
  • Förlust i premiären

Klubben Girlz förlorade hemmapremiären i division 3 Dalarna mot Sollerö IF. Gästerna som förväntas tillhöra toppen i serien, fullständigt körde över AAIK med 2-12 (0-6). -Vi kom inte riktigt till någonting. Vi försöker spela men har inte tiden på oss. Vi blir stressade och får inte bollen dit den ska, kommenterade vänsterbacken Magdalena Olsson efter matchen. Avestas båda mål gjordes av Melinda Eriksson. I Sollerön var lagets klart lysande spelare Ida Larsson, som förra säsongen spelade i IK Brage. Hon stod för fyra mål i matchen. Redan efter tio minuter hade bortalaget gått fram till ledning 0-3, på lagets tre första avslut på Fanny Krona. Men det var AAIK som faktiskt kunde tagit ledningen då vi under den första minuten hade två bra chanser. Först var det Alexandra Simonsson som passade Fredrika Svanström som tvingade målvakten Alva Sörbu till en vass räddning. Bara halvminuten senare var det Melinda Eriksson som testade med skott som SIF keepern lyckades tippa i ribban och ut. Men sannolikt hade ett hemmamål inte gjort någon skillnad, i och med att klasskillnaden mellan lagen var för stor. Magdalena Olsson tycker att bortalagets rivstart, satte hemmalaget i bryderier både mentalt och spelmässigt: -Jag tror när de får de tidiga målen, att vi tappar huvudet lite. Vi hade hög press i början, när det rinner iväg blir det svårt att hålla huvudet uppe. Vad tänker man när det står 0-3 efter tio minuter? -Det gäller att tänka att det står 0-0 och göra det bästa av situationen. Vi är sena i situationerna, vi agerar inte, utan reagerar för sent, och vi kommer efter hela tiden. Då blir det fel i alla lagdelar, då får vi inte ihop det och blir för långa. Ett homogent Sollerö spelade med pondus, mot ett Avesta som blev passiva, och bolltittande . I mitten av halvleken jämnade vi ut spelet, och Julia Lindström hade en nick efter hörna, som Sörbu gjorde en enhandsräddning på. Vi fick ett par omställningslägen, men slarvade bort det när kvalitén sakandes sista tredjedelen. Istället var det Sollerön som visade klass och gav långa stunder AAIK en lektion, och kunde gå in i halvtidsvilan med ledning 0-6. I den andra halvleken såg det lite bättre ut spelmässigt, och vi var mer modiga i vårt spel. Vi lyckades stundtals hålla bollen bättre inom laget. -Vi startar mycket bättre, då försöker vi få till spelet, och det var skönt att vi fick göra två mål i alla fall, säger Magdalena Olsson, som syftar på Melinda Eriksson, som visade att målformen sitter kvar från tränings matcherna. Efter 49 minuter höll hon sig framme och satte säkert Avestas första mål till 1-6. 29-åringen gjorde också vårt andra mål i matchen, som betydde 2-10. Ett mål som kom efter ett inlägg från högerkanten från Simonsson, som Melinda Eriksson stötte i mål. Sista fem minuterna gjorde Sollerön två ytterligare mål fram till slutresultatet 2-12. Hur går ni vidare efter den här förlusten? -Vi får glömma den här matchen och träna vidare. Vi har match nästa vecka på tisdag mot Kvarnsveden, och får sikta på den istället, avslutar Magdalena Olsson. Avesta AIK-Sollerö IF 2-12 (0-6) Målen: 0-1 (2) Ida Larsson, 0-2 (5) Lisa Eljans, 0-3 (10) Ida Larsson, 0-4 (30) Älsa Brottar, 0-5 (33) Vilma Allringer, 0-6 (33) Tamela Andersson Melander, 1-6 (49) Melinda Eriksson, 1-7(50) Ida Larsson, 1-8 (58) Ida Larsson, 1-9 (63) Lisa Eljans, straff, 1-10 (70) Tamela Andersson Melander, 2-10 (79) Melinda Eriksson, 2-11 (85) Elvira Jansson, 2-12 (90+1) Lisa Eljans. Varning; AAIK: Keitty Nizi. Domare: Clara Östlund. Publik: 53 (Avestavallen). Text: Per Lindgren. BILDEN: Ytterbacken Magdalena Olsson stod för en godkänd match. Foto; Pirjo Korhola. Damer för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Bra deal på frukostbröd från ICA Kvantum

Från och med måndag 29/4 och veckan ut så kommer ICA Kvantum i Avesta att ha ett lite annorlunda erbjudande i butiken. För varje såld jubileumskaka skänker de 2 kr direkt till oss i Avesta AIK! På så sätt kan du njuta av gott bröd samtidigt som du bidrar till vår förening. Gäller hela vecka 18. Så passa på att handla massor av gott bröd under veckan.   Stötta dem som stöttar oss ❤️ 💙 ICA Kvantum Avesta Avesta AIK för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Så gick snacket efter bortasegern mot Forsbacka

Avesta AIK vann det på förhand svåra bortamötet mot Forsbacka IK med klara 1-3 (0-0) efter säsongens bästa insats. En mycket väl genomförd laginsats låg bakom de tre poängen på ett regnigt Gavlevallen. Segern betyder Klubben är ny tabelltrea. Mittbacken Johan Lindgren, tillsammans Axel Östberg, Philip Bergstrand och Taher Saleh, var en av matchens dominanter med sitt lugna och placeringssäkra spel. Avestas backlinje tog mer eller mindre udden av Forsbackas anfallsförsök. -Det kändes bra, och vi hade koll på deras 3-5-2 uppställning och visste var ytorna var. Även om målen framåt lät vänta på sig, visste Lindgren det skulle lossna. -Det körde fast sig lite i mitten i första, när vi skulle vända. I halvtid pratade vi om att vi skulle vända på bollen och spelet. Efter Ramadani gjort 0-1 och Orre 0-2, reducerade Forsbacka till 1-2 efter hörna. Då återstod det dryga tjugo minuter av ordinarie tid. Men några tankar på tidigare tappade ledningar var det inte tal om. -Vi skulle bara fortsätta göra våran grej. Jag tycker vi har koll i andra, även om de trycker upp folk efter deras 1-2-mål. AAIK gav aldrig hemmalaget någon chans komma in i matchen, och speciellt efter Ramadani ökat på till 1-3 med knappa kvarten kvar av ordinarie tid, kändes det inte som de tidigare uppätna ledningarna skulle upprepas. -De har mycket folk i boxen, men vi har bra koll på de och även på kanterna. Jag tycker vi har mer energi i 90 minuter. -Vi gör en bra match. Vad betyder de tre poängen inför fortsättningen? -Vi tar det vi får. Nu har vi Korsnäs i nästa match, och det kommer bli ännu svårare. En av förgrundsfigurerna bakom segern var också anfallaren Mergim Ramadani, som förutom sina två mål, med sin tyngd var ett ständigt hot för Forsbackas backlinje. -Vi möter ett bra lag som vill spela boll, men idag var vi bättre. Ramadani fortsätter sin målproduktion och är med sina totalt fyra mål i delad skytteligaledning. Han menar man höll ihop spelet på ett bättre sätt än tidigare, och gjorde det man kommit överens om innan. -Vi vågar vara oss själva. Jag tycker vi spelar fint, men vi kan bättre. -Kollektivt gör vi det bra, vi spelar som vi vill. Vi är bra offensivt och stabila defensivt. Han inledde målskyttet med att sätta 0-1 i upptakten av andra halvleken, där han var klinisk i avslutet. -Viktor (Hansson) får bollen, han sätter ett fint instick och jag sätter den i bortre hörnet. Hans andra målet var minst lika snyggt, och på nytt var det Hansson som stod för assisten. -Han får bollen på kanten, det är stor yta bakom deras backlinje och jag backar lite, och nicken sitter, säger han om målet som betydde 1-3. Målet kom som en lättnad efter Forsbacka tidigare hade reducerat till 1-2. Man hade snackat om före matchen hur matchen än utvecklade sig man skulle spela enligt matchplanen. -Vi skulle fortsätta med det vi ville göra. Sätta press på de. Och idag viker vi inte ner oss, alla ville vinna idag. Hur kändes det efter deras 1-2 med tanke på vad som tidigare hänt när vi haft ledningen i matcherna? -Då har vi tappat det mentalt. Idag skulle vi fortsatta pusha varandra. Det kändes stabilt. Avestatränaren Aram Abed var nöjd över hur man genomförde matchen mot Forsbacka som innan omgången låg på tredje plats i tabellen. -Det är fruktansvärt skönt, speciellt när vi gör det utifrån den matchplan vi har till hundra procent. Vi följer matchplanen från minut ett till nittio. All eloge. Hur hade ni satt upp taktiken? -Vi visste de spelar en 3-5-2 uppställning, och vi försökte styra de åt det håll vi ville de skulle spela, för att vinna tillbaka bollen och ställa om. -Sedan ta bort deras bra spelare och forwards som droppar ner, och alltid att en våra mittbackar skulle trycka upp på de. Vi hade rätt bra koll, och visade det därute, de ha knappt några farliga målchanser. En väg till segern var att Avesta vann mycket dueller och närkamper. -Vi är närvarande hela tiden, allihopa från Malik upp till Mergim. Vi hjälper varandra, stöttar varandra och pushar varandra när vi väl gör rätt grejer. Det är fantastiskt roligt. För tredje gången den här säsongen hade vi en tvåmålsledning, och för första gången lyckades vi knyta ihop säcken och ta tre poäng. -Det är exakt det här vi behöver för att förstå. Det är ett bra fotbollslag vi möter, så vi kommer bli tillbakatryckta. Men jag tycker inte vi blev rädda för det. Vi skapar tillräckligt med chanser för att göra 3-1. Förutom tre poäng mot ett förmodat topplag, var det också andra raka bortasegern. Det betyder AAIK fortsätter sin svit på att vara obesegrade på bortaplan. -Vi förlorade inte någon match borta förra säsongen. Vi är riktigt bra både borta och hemma. Nu gäller det bara upp till oss att vara duktiga hemma. Det är bara att köra på. Förutom laginsatsen ville han hylla tvåmålsskytten Mergim Ramadani och Viktor Hansson som stod för framspelningarna till Mergims båda mål. -Att göra två mål (Mergim) och två assists (Hansson) det klart det är fantastiskt. Men jobbet som hela laget gör är fantastiskt. Och de på bänken gör sitt, och de som inte spelar gör sitt i att stötta och pusha laget framåt. En bra laginsats överlag, säger en helnöjd Aram Abed. Nu väntar nästa topplag om en vecka då hittills obesegrade Korsnäs står för motståndet på Kopparvallen. BILDEN: I backlinjen svarade mittbacken Johan Lindgren för en i det närmaste felfri insats mot topplaget Forsbacka. Foto: Pirjo Korhola Herrar för 12 dagar sedan 0kommentarer