19:00

Floda BoIF

Referat: Älvängens IK - Floda BoIF

Alltid samma längtande efter seriepremiären och att vinna den samma är en fantastisk känsla.
Direkt i inledningen så kändes det att den här matchen kommer ÄIK att vinna, det var ett stort spelövertag men sen återstår det ju alltid att få bollen i nät. Emma avslutar i inledningen ett jättefint anfall, men målvakten räddar nere vid stolproten.
Efter det skapas det en del halvchanser, men det lilla extra saknas när vi närmar oss boxen.
Men efter 25 minuter kommer ledningsmålet på ett långskott efter en kort hörna, oerhört viktigt. Ledning 1-0 i pausvilan är ingen betryggande ledning så nu gällde det att fortsätta jobba stenhårt. Andra halvlek är den första lik, det är ÄIK som styr matchen. Efter 15 minuter kommer återigen ett långskott som letar sig in i målet, ett oerhört viktigt mål.
Blir lite oroligt på slutet när Floda skapar lite hörnor och får lite tryck, men vi reder ut stormen.
Försvarsspelet är enastående, senaste insläppt mål är alltså Landvetter IF i matchminut 23, vilket ger oss över 500 minuter utan insläppt mål. Det är närstan svårt att greppa, vilken bedrift!
Sammanfattningsvis är det en mycket bra premiär och en klar seger mot ett Floda vi historiskt alltid haft svårt att slå.

1-0 Vilma Winberg assist Sofia Larson
2-0 Tilde Sandh assist Olivia Leyonlund

Matchens lirare utsedd av spelarna: Ida Persson