19:00

IK Kongahälla/Kungälvs FF

Referat: Älvängens IK - IK Kongahälla/Kungälvs FF

Seriefinal med perfekta förutsättningar och mycket folk på läktarna, riktigt kul.
Första halvlek är magnifik, det ser nästan ut som om vi möter jumbon då spel och chansövertaget är mycket stort.
Så inställningen var det inget fel på denna kväll, däremot straffas vi av att vi inte har skärpan som krävs för att vinna matcher. Efter en halvtimme lyckas vi inte rensa bort bollen ordentligt i straffområdet och istället lyras 0-1 in på första skottet. Underläge i halvtid är smått chockerande, men bara att jobba vidare så skulle väl målen komma.
Men de gjorde de icke. ÄIK kan inte hålla uppe samma tempo samtidigt som gästerna justerar i sitt lag vilket gjorde dem stabilare och i de flesta fall väger vi lite tunt i närkamperna vilket inte är så konstigt då vi har betydligt lägre medelålder.
Istället för kvittering kommer 0-2 på ett inlägg där en spelare i misstänkt offsideposition tar emot den i boxen och bara trycker till bollen i mål.
Bara att svälja förlusten, vi var det bättre laget denna onsdagskväll men det ger dessvärre inga poäng. De hade skärpan i avsluten denna kväll och det gav 3 poäng.
Nu gäller det att fortsätta jobba så kommer målen på söndag istället, förhoppningsvis återkommer några av våra offensiva pjäser som saknades denna match.
Många gjorde en riktigt bra match trots förlusten, men extra kul att se Alma född 2008 som spelade från start för första gången och hade lekstuga speciellt i första halvlek.