18:00

Lindome GIF

Referat: Älvängens IK - Lindome GIF

Näst sista träningsmatchen inför seriepremiären och vi hade lite svårt att få ihop lag, men det löste sig som tur var.
Vi har tur att våra målvakter även gillar att spela ute, idag hade vi 3 målvakter på planen.
Matchen inleds oerhört passivt, vi är tvåa på precis alla bollar och ingenting i spelväg funkade och när 0-1 kom var det oerhört rättvist. Efter vattenpausen och ett bra snack byter matchen karaktär helt, vi tar då över taktpinnen.
I slutet av halvleken kvitterar vi på en omställning när Jonna hittar Ebba som sätter bollen i nät.
I andra halvlek har vi klart mest boll men tyvärr lyckas vi inte förvalta våra fina omställningar.
Istället kommer med kvarten kvar ett bolltapp på mitten som ger Lindome ett 1-2 mål och det kändes inte rättvist alls.
Vi lyckas inte trycka på tillräckligt mycket får att skapa de heta chanserna på slutet när vi lyfte upp folk.
En lite sur förlust, men med tanke på förutsättningarna är det en klart positiv insats men pricken över i:et saknades.
Linnea i kassen och Jonna var de som stack ut mest idag.

ÄIK dam-Lindome GIF 1-2 (1-1)
Mål: Ebba Sporrong
Varning: Emma Rhodén