18 oktober 2020
10:00

Älvängens IK

Referat: BK Häcken - Älvängens IK

Final i junior-dm och möte med BK Häcken, ett lag som för ovanligtsvis skull hade yngre snittålder än vårt.
Uppladdningen var perfekt, men när domaren blåste igång matchen sköljde nervositeten över laget och då blir det inget vidare. Första halvtimmen är riktigt blek och många konstiga beslut tas och vi hamnar även i underläge med 0-1.
Några byten görs för att väcka laget och det är faktiskt Tilde Sandh född 2006 som börjar vändningen, hon kliver runt sin back ett par gånger och efter detta vaknar laget till liv. Anna kvitterar på egen hand och ställningen är 1-1 i paus.
Känslan är att om laget bara kommer upp i normal nivå, skulle vi dra ifrån rejält i andra halvlek. Det är precis det som händer, ÄIK kommer ut utan nervositeten och det blir stort spelövertag omgående. Målen trillar in och det är inte vilka mål som helst, det görs 5 mål i andra halvlek och samtliga är oerhört fina fotbollsmål.
Segern skrivs till 6-2 vilket får ses i underkant då klasskillnaden var stor i andra halvlek och det märks att ÄIK:s tjejer är härdade av seniorspel.
Finalens viktigaste spelare var Anna som gjorde 4 mål och spelade fram till de andra 2, bäst när det gäller är en bra egenskap. Efter en säsong där chansen till serieseger slarvades bort var det fantastiskt att få avsluta säsongen med ett guld, ett fint avstamp inför säsongen 2021.

BK Häcken-ÄIK 2-6 (1-1)
Mål: Anna Siverbo 4, Ebba Sporrong 2
Assist: Anna Siverbo 2, Annie Dahlberg 2, Tilde Sandh 1, Mocci-Li Kock 1