Donsö IS

Referat: Älvängens IK (B) - Donsö IS

Vi drar en lättnandes suck efter att efter mycket tufft jobb lyckats lösa årets samtliga seriematcher.
I division 4 har vi använt över 30 spelare på de 10 matcherna som spelats. Nu på slutet fick vi till och med slussa in de födda 2007 för att få ihop det och det var inte tanken från början, men imponerande nog gjorde 13 åringarna det riktigt bra.
Idag kallades Alexandra in sent och hon åkte på 70 minuter mot tuffa motståndare mil ifrån de hon är van med i F07 serien.
Dagens match mot svårspelade Donsö började riktigt tufft och med en del tur står det 0-0 efter 20 minuter, det kunde likaväl varit 0-3. Istället kontrar vi in 1-0 och då får matchen ett annat utseende i takt med att vi får ordning på spelet.
Mitt i första halvlek har vi helt plötsligt inga avbytare kvar pga skador och örhängen som inte accepterades av domaren. Samtliga krigar fantastiskt bra och vi får med oss en 3-1 ledning i paus.
Vila och lite ny energi inför andra halvlek som startar på sämsta sätt då det kommer en reducering efter bara några minuter. Men idag fanns moralen, nytt friläge för Ebba S och 4-2 och återigen en lite stabilare ledning.
Donsö tilldöms straff i mitten av andra halvlek, men här räddar Emmy snyggt nere vid vänster stolprot. Mål där och då hade det blivit tufft resten av matchen. Vi skapar nu flera riktigt bra målchanser för att stänga matchen, bla två ramträffar innan vi tilldöms straff för hands. Vilma kliver fram och sätter matchens sista mål till 5-2 som får ses som rättvist trots den svaga inledningen.
En imponerande seger av vårt hopkok mot ett lag som jagar uppflyttning och en av årets skönaste segrar är därmed ett faktum. Hatten av för samtliga tjejer för en enatående kämpainsats!

ÄIK dam-Donsö IS 5-2 (3-1)
Mål: Ebba Sporrong 4, Vilma Winberg 1