19:00

Kållered SK

Referat: Älvängens IK - Kållered SK

Laget har lärt sig den hårda vägen vad som krävs för att vinna matcher, det gäller att ödmjukt jobba stenhårt tillsammans.
Nu väntade tuffast möjliga uppgift när Kållereds SK kom på besök, ett lag som hade släppt in 2 mål på deras 4 raka segermatcher. Bortalaget öppnade matchen starkt, de spelade en rak fotboll men vi hade bra koll på deras längre bollar.
Trots detta är det ändå ÄIK som skapade de första målchanserna, redan efter 3 minuter hade vi skapat 3 jättelägen dock utan att få in bollen i nät. Efter halva halvleken börjar ÄIK börja tugga sig in i matchen och nu var matchen jämnare.
Ett ledningsmål kommer på ett inspel från högerkanten och det var ett viktigt mål som gav råg i ryggen.
Ledning 1-0 i pausvilan och nu väntade motvind i andra halvlek. Men det tar 14 sekunder innan bollen ligger i Kållereds mål, mål direkt efter avspark. Nu är ÄIK riktigt bra och ber inte om ursäkt, en stund senare kommer även 3-0 målet och då kändes det klart. Motståndarna försöker allt vad de kan, men den här kvällen är laget enastående och hjälper varann på ett fantastiskt sätt. 4-0 målet är ett otroligt vackert mål med många fina pass hela vägen fram till Amanda som säkert satte bollen i mål. Roligaste kommentaren kom från en motståndarspelare som ropade att medspelarna skulle pressa Dani i målet för hon var osäker. Ja, dn riktigt bra iakttagelse speciellt när hon håller nollan och dessutom inte ens är målvakt överhuvudtaget.
Om någon hade sagt efter en kvart att ÄIK skulle vinna med 4-0 så var det nog ingen som trodde på det.
En riktigt fin skalp att slå ett sånt bra, äldre och fysiskt starkt lag som Kållered.

1-0 Ella Jerfhag assist Alma Lundqvist
2-0 Tuva Sjölund assist Alma Lundqvist
3-0 Amanda Westberg
4-0 Amanda Westberg assist Elin Lorensson