Alets IK

Referat: Kung Karl BK - Alets IK

Torsvalla IP i Karl Gustav långt upp i nordöstra Halland en söndagseftermiddag tidigt i april, ja men varför inte?

Mitt ute i ingenstans efter man tagit vänster vid kyrkan och passerat bygdegården dyker den upp, den idylliska idrottplatsen som så fint representerar det bästa från breddfotbollen, klubben som bildades så sent som 2005 bjuder in till spel på en för årstiden fin matta och vi tror oss kunna lira boll även här!

Vi sätter full fart från start och gör både 1 och 2-0 innan matchuret nått 5 minuter, två riktigt fina anfall med beslutsamhet i avsluten. Go start! KKBK har en tydlig matchplan i att jobba hårt och försöka såra oss på omställningar, vilket dem lyckas med efter 18 minuter då deras första skott mot mål styrs turligt på egen spelare och retfullt långsamt sedan går stolpe in, otagbart för Stefan. Vi skapar chans på chans men den fina skärpan i avsluten är tyvärr inte där längre. Den fina mattan håller väl uppskattningsvis ca en halvtimme sen är den söndersprungen, inte så konstigt dock med tanke på snön som låg för bara några dagar sen. I första halvleks sista minut kommer det en boll bakom vår backlinje som vi inte är med på och ofattbart nog är det 2-2 i paus.

Andra halvlek fortsätter som första med spel mot ett mål, nu är det dock så pass svårspelat att chanserna inte avlöser varandra på samma sätt men till slut tar sig Alex in i straffområdet, blir kapad och Anton kan i 89:e slå in segermålet på straff. Sedvanligt i denna typen av matcher får dock KKBK ett sista jätteläge men Sebbe gör en fin räddning och returen slås utanför!

0-1 Victor, Ass Robin
0-2 Alex, Ass Victor
2-3 Anton, Ass Alex

Assist på straff tänker du som läser, ja det stämmer, i Alets IK 2024 får man assistpoäng på "straffskapande", vilket det borde vara i fotbollen generellt! Kan man ge någon en bättre framspelning?