13 maj 2023
12:00

IK Standard U

Storseger inför storpublik på premiären på Bruksvallen

Vi möttes av en härlig inramning på Bruksvallen i dag, strålande sol och så gott som fullt på läktaren. Det var härligt att se nästan hela truppen på plats, på planen, på bänken eller på läktaren.
Publiken behövde inte vänta länge på mål då Willy bryter och placerar behärskat in 1-0 efter tre minuter. Strax efter det fick Viktor göra ett bra första ingripende i målet. I tionde minuten väggspelar Jonte med Simon som skickar en pärla till Willy, han drar till direkt men Standards målvakt gör en fantomräddning, en av många i den här chansrika matchen. Standard jobbar sig in i matchen men Åker har övertaget. I mitten av halvleken, strax före vattenpausen, fälls Simon ett par meter in i straffområdet men det döms frispark, som Janne inte är långt ifrån att sätta i bortre krysset.
En halvtimme in i första kämpar Benji till sig bollen som studsar till Gabbe J men tätt utanför. I slutet av halvleken har vi många bra chanser men bollen vill inte in, i stället får Standard ett friläge som de förvaltar väl, 1-1 en minut före pausvilan.

I andra halvlek återtar vi kommandot och vi pressar på. Efter en hörna fem minuter in skarvar Tedde till Emil, som lyckas få in bollen tack vare snabba reflexer, 2-1. Fem minuter senare snurrar Simon upp halva försvaret innan han passar Willy som i sin tur serverar en fristående Jonte, 3-1. Standard ger inte upp och har bra spel framåt men återigen mycket bra försvarsspel i Åker, från Robin på mittmitten till ytterbackarna Tobbe och Linus. Stundtals bra snack på planen. Alian kommer in från bänken och spelar bra, han bryter på mittplanen och passar Ali som läckert serverar Jonte, 4-1. Minuten efter borde det ha blivit mål igen när Robin drar till med en av sina Modricyttersidor, men målvakten får ettt par fingrar på den. Efter det radar vi upp många bra chanser men det blir inga fler mål. Standard har ett par chanser också men Viktor håller tätt matchen ut. Mats är tårögd av stolthet då vi kammar hem andra segern i rad. Det känns väldigt bra så här precis 100 år efter fotbollssektionens grundande.