4 augusti 2020
20:00

Älvängens IK (B)

Referat: Hisingsbacka FC/Backatorp IF (B) - Älvängens IK (B)

Division 4 match borta mot Hisingsbacka FC och man kunde ju gissa att det skulle bli tufft motstånd vilket det också visade sig bli, ett välkryddat B-lag stod på andra sidan. Matchen höll långt bättre än div 4 klass och det krigades i 90 minuter.
Vi hade en betydligt yngre medelålder och trots detta stod vi upp förträffligt i närkamperna. Tilde och Amanda födda 2006 kliver in och spelar som om de spelat seniorfotboll i många år. När vi i andra halvlek får in reduceringen till 2-1 på straff känns det som om vi är på väg mot poäng, men 25 sekunder senare kommer ett 3-1 från ingenstans och det var psykologiskt dräpande.
Förlusten i sig spelar ingen som helst roll, så länge laget sliter tillsammans på detta sätt är det en fröjd att se på.
Många tjejer gör sina bästa insatser för säsongen och ingen hade en sämre dag.
Med ett sånt här stenhårt jobb tillsammans mot normalt motstånd skulle det se helt annorlunda ut.
På torsdag är det ny match mot Askim och en helt ny uppställning får då chansen, en bredd som heter duga!

Hisingsbacka FC-ÄIK 4-2 (1-0)
Mål: Vilma Winberg 1 (straff), My Nordgren 1