28 juni 2020
13:00

Älvängens IK (B)

Referat: IFK Göteborg - Älvängens IK (B)

Sista matchen innan upphållet och match i härliga Serneke Arena, tyvärr folktomt på läktarna även denna gång.
Får oss handlade det bara om att träna på detaljer och försöka fortsätta på en den höga nivå som vi haft senaste tiden.
Men idag var motståndet aningen bättre slipade och vi var återigen tillbaks på alldeles för låg procent i passningsspelet och mottagningar, det håller inte mot de bättre lagen.
Första 20 minuterna är svaga men sen växer vi in i matchen och när vi väl hittar spelet ser det helt okej ut, tyvärr skapar vi ingenting av värde framåt. Underläge 2-0 i halvtidsvilan vilket var okej och ändå ett bra utgångsläge inför andra halvlek.
Andra halvlek börjar bra och nu skapas det även några målchanser, men ett par bolltapp senare har de kontrat in två mål till och matchen över. Vi reducerar till 4-1 genom Ebba S men återigen kontrar de in två mål till.
Oerhört tydligt hur den här matchen förlorades, genom bolltapp och vi kontrades sönder. 6-1 speglade inte matchen, men lag av denna kalibern som IFK är skoningslösa när de bjuds på allmosor och det är bara att inse vad som kommer krävas i höst när matcherna i division 3 kör igång, i stort sett seriefinal varje match. Absolut inget bottennapp som mot Lindome och Mossen förra året, så utvecklingen går ändå framåt när matcherna blir lite av det större slaget. Nu är det snart ett uppehåll från fotboll och det behövs för att ladda batterierna.

IFK Göteborg-ÄIK dam 6-1 (2-0)
Mål: Ebba Sporrong
Varning: Anna Siverbo