18 juni 2020
19:00

Kållered SK

Referat: Älvängens IK (B) - Kållered SK

Återigen division 4 match och en del av spelarna som missade första matchen fick speltid.
Vi öppnar matchen mycket tveksamt och Kållered har ett övertag halvleken igenom. Många bolltapp och felpass gav motståndarna enkla kontringar och kunde därför föra matchen. Emmy fick göra några halvräddningar, men inga större chanser skapades trots vår givmildhet. Mållöst efter första halvlek och snacket i pausen lyfter laget till helt andra höjder i andra halvlek. När vi väl får behålla bollen inom laget, ser det helt annorlunda ut. Jonna K trycker in bollen i nät efter en hörna och nu tippar det över ordentligt, nu är det hemmalaget för hela pengen. Målen kommer och en av målskyttarna är alltså Tilde Sandh född 2006, det är oerhört imponerande och ett bra kvitto på vår plantskola levererar.
Slutresultatet skrevs till 4-0 och efter 90 minuter är det helt rättvist med tanke på det stora övertaget i andra halvlek. Kållered var en positiv överraskning och kommer ta många poäng i division 4 och kommer säkert tillhöra de lag som kliver upp en serie till nästa år då förbundet vill ha 12 lag i de båda division 3 serierna och det bör väl bli redan till nästa säsong kan tänkas. Efter de två första matcherna har vi använt oss av 20 spelare och vunnit mot bra motstånd och uppvisar en härlig bredd i truppen.
Nu tar vi ledigt över midsommar och sen väntar träning på måndag innan två matcher mot Älvsborg och IFK Göteborg återstår innan sommaruppehållet.