14 juni 2020
18:30

Älvängens IK (B)

Referat: Lerums IS (B) - Älvängens IK (B)

Seriepremiär i division 4 vilket egentligen innebär en reservlagsmatch, nu har både vi och Lerum samma utgångsläge som vi och är utan några division 3 matcher innan sommaruppehållet så två A-lagsbetonade elvor ställdes på benen. Dagens match var en riktig holmgång i värmen och det krigades om varenda centimeter ute på plan. Lerum pressar högt och vi ställer till det ett antal gånger i första halvlek men Emmy räddade oss flera gånger. Istället kontrar Anna in 1 mål på egen hand vilket gav en 1-0 ledning i paus.
I andra halvlek kommer vi in i matchen på ett helt annat sätt och nu är vi med i närkamperna. Anna gör två mål till på egen hand och ledningen 3-0 speglar väl inte matchen riktigt, men det var ju likadant i april då Lerum åkte hem med 5-1 seger i en ganska jämn match. Tjejerna krigar till sig segern, ifådag slet verkligen samtliga för laget trots värmen och tröttheten.
Emmy är matchens gigant, att hon håller nollan idag är en bragd efter att ha räddat minst 10 kvalificerade lägen.
Bara att slicka såren och komma med laddade batteri till veckans träningar och torsdagens seriematch mot Kållered.

Lerums IS B-ÄIK dam B 0-3 (0-1)
Mål: Anna Siverbo 3