Älvängens IK

Referat: Göteborgs FF (B) - Älvängens IK

Seriematch nummer tre och nu väntade ett B-lag till ett division 1 lag och då kan ju som bekant motståndet variera i kvalitet.
Det visade sig snabbt att dagens motstånd var något att bita i, ett lag med mycket kvalitet och riktiga åldersseniorer.
Vi börjar matchen lite smådarrigt och sprider bollar överallt och vid flera tillfällen har vi tur som lyckas freda vårt mål samtidigt som vi inte skapar alltför mycket framåt. Vi får en frispark i ett bra läge och Linnea O sätter den i ribban, bara någon minut senare hinner vi inte upp i pressen och en av deras spelare lyrar in bollen i mål från 40 meter.
De skapar många hörnor där vi har svårt att freda oss, men med lite tur får vi med oss 1-0 underläge i paus.
Lite justeringar och ut kommer ett lag som uppträder på det sätt vi vill se, nu tar ÄIK över matchen helt och spelet förläggs till deras planhalva i betydligt större utsträckning än i första halvlek. Vi har många bud på mål, men närmast kommer Anna med 10 minuter kvar som inte får till avslutet i öppet läge efter ett inlägg.
Alltid tråkigt att förlora, men nu förlorade laget med uddamålet mot ett mycket bra lag som tydligen tog en viktig seger med sitt firande efteråt.
Alla spelare gör det fantastiskt bra denna match och härnäst väntar Ytterby IS på söndag i junior DM, då får vi hoppas att en vinst äntligen kommer.

GFF B-Älvängens IK 1-0 (1-0)
Varning: Linnea Larsson