18:00

Torslanda IK

Referat: Älvängens IK - Torslanda IK

Äntligen seriepremiär efter världens längsta försäsong och de mesta träningsmatcherna har ju sett bra ut.
Matchen börjar bra och när Torslanda får straff efter 10 minuter känns det inte helt rättvist. Emmy räddar straffen, men tyvärr inte tillräckligt och det blir mål på returen. Vi fortsätter ligga på och efter 19 minuter kvitterar vi då Ebba S stressar deras backlinje till felpass och rullar in bollen i mål. Några minuter senare slår vi ett dåligt uppspel i gapet på deras spelare och givetvis lägger hon den i bortre gaveln och ett dråpslag och underläge återigen. 1-2 står sig halvleken ut och det kändes som om vi skulle lösa en vändning i andra om vi bara kunde höja oss en aning sista tredjedelen och inte springa så många onödiga offsider..
Tyvärr dröjer det inte länge i andra halvlek förrän domaren blåser straff återigen. Emmy räddar straffen återigen, men tyvärr får de en ny chans då någon sprang för tidigt. Straff nummer två i mål och blytungt 1-3 på tavlan.
Givetvis justerar vi spelsystemet och nu blir det både 4-4-2 och 3-5-2 men tyvärr hjälper ingenting, återigen blir det en match vi förlorar stort i en jämn match. 1-7 är tragiskt och ett resultat som det inte får bli mot ett normalt div 3 motstånd, det finns inga ursäkter till det. Är laget svagt för dagen, då har man även otur med situationer i matchen som blir helt avgörande. Bara att bryta ihop och ta nya tag, för nu är det bara studs tillbaks som gäller.

ÄIK-Torslanda IK 1-7 (1-2)
Mål: Ebba Sporrong 1
Varning: Emmy Johansson