16:00

Lerums IS

Referat: Älvängens IK - Lerums IS

Hemmamatch mot Lerum och man kunde vänta sig en målrik tillställning när två offensiva lag skulle mötas.
Slantsinglingen vanns av Lerum och gav dem fördelen med medvind i första halvlek, det var nog ganska matchavgörande.
De sätter hög press på oss och idag hade vi inte styrkan att spela oss ur lägena utan radar upp bolltapp och då blir det svårt att spela i motvinden. Både deras 1-0 och 2-0 är bolltapp i fel lägen och de tar vara på de chanserna. Framåt skapar vi ingenting på de inledande 45 minuterna trots mängder med fina omställningar som vi utnyttjat i de senaste matcherna.
Underläge 2 mål i paus och detta kunde definitivt vändas när nu medvinden väntade. Det blir även en helt annan matchbild, nu är det vi som sätter pressen högt och nu är det Lerum som inte kommer någonstans.
Nu skapar vi även målchanser men idag är krutet genomblött. I mitten av andra halvlek tilldöms vi straff och den sätter Anna säkert i mål. Nu är känslan att kvitteringen inte finns så långt bort då vi styr det mesta av spelet, men denna dag vill det sig inte framför deras mål. Blir nästan parodi på lama avslut och istället kontrar Lerum bort oss sista 5 minuterna och när domaren blåser av står det 1-5 på resultattavlan vilket kändes riktigt tungt och missvisande.
Totalt sett är insatsen inte tillräckligt bra för att slå ett Lerum som lyckades med betydligt mer än oss..
Att det stannar vid 6 mål i matchen är nästan ett under, kunde blivit det dubbla och mer därtill.
Efter att ha haft medgång en längre tid kom idag en motstuds, vilket är bra för framtiden. Att bara vinna och vinna utvecklas vi inte av, vi måste ha en bra prestation varje gång domaren blåser igång matcherna och idag fanns det inte tillräckligt med vilja.

ÄIK-Lerums IS 1-5 (0-2)
Mål: Anna Siverbo 1 (straff)