Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Uppsala AFC 86ers Seniorlag Herr

Följ

Seniorlag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Uppsala AFC 86ers
Amerikansk fotboll
Seniorlag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 3 2 0 1 4
2 Örebro Black Knights 3 2 0 1 4
3 Stockholm Mean Machines 3 2 0 1 4
4 Uppsala 86ers 3 0 0 3 0

Match

Uppsala 86ers

0 - 49
Lötens IP konstgräs, Uppsala
12 juni 2021
15:00

Örebro Black Knights

Referat

Referat: Uppsala 86ers - Örebro Black Knights

Tuff seriestart för 86ers
Statistiken ljuger aldrig sägs det, men i 86ers premiärmatch mot Örebro så blev förlustsiffrorna större än vad man kan tolka av statistiken.
Ett stort bollinnehav, lika många första försök och nästan lika många rushing yards talar för en jämn match. Men när man förlorar passtatistiken med 291 - 84 så står det obarmhärtigt 0 - 49 på resultattavlan.

Matchstatistiken från 2021-06-12
Se matchen i repris

Lovande start
Uppsalas första drive såg ganska lovande ut och man tog en risk som inte puntade utan gick för det på fjärde försöket och misslyckades.
Direkt passade Örebros amerikanske QB Trevor Vasey till Johannes Lindeus för en 46 yards touch down.
Örebro gjorde ytterligare två TD:s tills det var en minut kvar av första halvlek då Uppsala såg ut att kanske nå Örebros målområde. Men istället blev det efter lite strul från Uppsala två snabba TD:s till för Örebro.

Rullande klocka

Med ställningen 0 - 35 spelades andra halvlek med rullande klocka.
Örebro gjorde ytterligare två TD:s och Uppsala fick i slultsekunderna en möjlighet till att göra ett field goal från 34 yards. Tyvärr gick Sam Izadis spark till vänster om målstolparna.

All heder
Det är ingen tvekan om att Uppsala kommer får det svårt i årets Superserie. Många oerfarna spelare och kort förberedelsetid med farmarlaget Gävle Red Devils har inte gjort resan lätt.
Men all heder till laget som kämpade in i det sista för att få till några poäng.

Det är svårt att få något riktigt grepp om hur bra Örebro är i förhållande till tidigare säsonger. Därtill var Uppsalas insats för svag. Helt klart är att samspelet mellan Vasey och receivrarna Johannes Lindeus och Filip Wetterberg fungerade bra.
Endast 20-årige LB Edvin Jönsson var strålande och kommer vara en tillgång för Örebro och säkert även landslaget i många år.
I Uppsala ska Joshua Akena ha cred för hårda rusher och Nicko Peterson för att vara tillgänglig för passningar och bra returns.
Riktigt bra puntar stod William Slaughter för och han hade säkert kunna ta emot ännu fler passningar om han bara fått chansen.
Gustav Bowall gorde vad han kunde med den lite bräcklliga O-line han hade för dagen. Men det blev ganska lättlästa spel när Nicko Peterson och Joshua Aken oftast var hans måltavlor.

Söderberg besviken
Headcoach Fabian Söderberg var självklart besviken efter matchen men såg ändå några ljuspunkter bland alla oerfarna spelare,
- Det var häftigt att se DB Denis Rusaks ta för sig som han gjorde. På bara några veckors träning har han verkligen utvecklats.

Nästa lördag står Carlstad Crusaders på programmet för Uppsala. Det gäller att slicka såren och lära sig ännu mer under den matchen.


MVP i Örebro: Johannes Lindeus
MVP i Uppsala: Joshua Akena

Bilden: Johannes Lindeus gör sin första TD för dagen.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Adam Rekke 1 0
Andreas Lundström 1 0
Fabian Söderberg 1 0
Gustav Bowall 1 0
Jamal Yusuf 1 0
Joshua Akena 1 0
Max Blom 1 0
Nicko Peterson 1 0
Oliver Stoltz 1 0
Viktor Wessberg 1 0
M Spelade matcher P Poäng