19:00

Villa Lidköping BK

VBK räckte inte till mot Villa

Andra kvartsfinalmötet mellan Vetlanda BK och Villa Lidköping BK spelades inför 2.013 åskådare, rekordpublik för matcher i Sapa Arena.
Matchen hann knappt börja när Villa slår en lyra från egen planhalva som David Karlsson tar ner och spelar fram Daniel Andersson som i friläge enkelt kan rulla in 1-0 till Villa efter 21 sekunder.
VBK hade efter detta några halvchanser. Men Villa var betydligt vassare och i den trettonde minuten passar Johan Esplund till Daniel Andersson som i friläge gör 2-0 till Villa. I den 27:e minuten skjuter Jesper Eriksson strax utanför straffområdet efter isen och Villa leder med 3-0.
I den 29:e stannar Philip Lennartsson bollen på en hörna och smäller bollen i mål till reducering 1-3.
VBK har sedan två vassa reduceringschanser genom Joakim Andersson och Patrik Johansson, men utan utdelning.
Det blir Villa som gör två mål innan pausvilan. Ett ganska passivt VBK-försvar släpper fram Lars Fall två gånger som avslutar med mål bägge gångerna så att Villa leder med 5-1 efter första halvlek.

Andra halvlek är inte så mycket att orda om från VBK håll. Villa är överlägsna och efter 78 minuter leder bortalaget med 8-2. Efter detta händer inte mycket i matchen och resultatet står sig matchtiden ut.
VBK:s mål i matchen görs av Philip Lennartsson och Martin Landström.

Nu gäller det för VBK att samla ihop sig till tredje kvartsfinalmötet som spelas på torsdag i Lidköping.

Webb-TV: Bandypuls.se: Höjdpunkter från matchen