Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vetlanda BK A-truppen

Följ

A-truppen

Följ oss för uppdateringar
Följ
Vetlanda BK
Bandy
A-truppen
Elitserien 2015/16

Match

Vetlanda BK

6 - 4
20 januari 2016
19:00

Sandvikens AIK

Referat

En storspelande Svensk inför rekordpublik!

MATCHBILDER
Återigen ett av topplagen på besök i Sapa Arena, inför säsongen var det många experter som rankade Sandviken som seriens klart bästa lag, i princip oslagbara enligt många.
VBK skulle återigen bevisa att man är riktigt riktigt bra när man spelar på topp och för första gången på nio år besegrar man Sandvikens AIK.
Matchen slutar 6-4 efter ledning med 3-2 i halvtid.
- Så jäklar skön och rättvis seger, säger en av planens bästa spelare, Philip Svensk, direkt efter matchen.


Under matchens första tio minuter var det Sandviken för hela slanten, gästerna spelade runt bollen som på ett snöre och ett ledningsmål hängde i luften. Men efter dryga tio minuter spelade kommer VBK in i matchen mer och mer vilket också resulterar i en del målchanser, i den trettonde minuten tilldöms VBK ett straffslag som VM-debutanten Joakim Anderssom förvaltar på bästa sätt.
Att Sandviken är en jobbig motståndare att möta råder det inga tveksamheter om, minsta misstag så smäller det. I 23:e minuten roffar Linus Forslund åt sig bollen och spelar fram Patrik Nilsson, broder till VBK:s Mikael Nilsson, som med ett destinkt avslut kvitterar till 1-1, ett resultat som var fullt rättvist så långt.
Bara minuter senare spelar Martin Landström elegant fram Andreas Lysell som drar målvakten och ur snäv vinkel sätter bollen i bortre burgaveln. SAIK skapade därefter en hel del målchanser men en storspelande Svensk i målet radade upp flera kvalificerade räddningar.
Med fem minuter kvar av halvleken får vi se ett fint samarbete av VBK:s landslagsduo då Johan Löfstedt spelar fram Joakim Andersson som gör sitt andra mål för kvällen, 3-2 vilket också blir halvtidsresultatet.

Andra halvlek hinner knappt börja innan domare Hallqvist, som var riktigt bra matchen igenom, hittade en utvisning på Johan Löfstedt som fick sätta sig tio minuter på botbänken för fasthållning.
VBK lyckades spela av utvisningen på ett förtjänstfullt sätt. När "Löken" återigen var spelklar expolerade hemmalaget. Stundstals spelade man ut "Järnmännen" och målchanserna avlöste varandra.
När halven Tuomas Mokko drev upp bollen från egen planhalva och från sargen slog in bollen i gästernas straffområde, fullföljde åkningen och i en tilltrasslad situation i straffområdet fick bollen i mål bakom gästernas målvakt var 4-2 ett faktum.
Två minuter senare hittade Joakim Andersson Löfstedt som dunkade upp bollen i nättaket, 5-2.
VBK hade gästerna ordentligt i gungning och det var inte mycket som talade för att SAIK skulle kunna vända på steken.
Strax efter "Lökens" mål tar Sandvikens tränare Anders Jacobsson timeout, en timeout som skulle visa sig ge resultat då Sandviken skapade massor av chanser, hade det inte varit för Philip Svensk, stolparna och ribban så hade gästerna mycket väl kunnat vända på denna tillställning.
Chrostoffer Edlund och Patrik Nilsson reducerade dock två gånger om, 5-4 med elva minuter kvar att spela.
Direkt efter 5-4 målet var Jonas Claesson på väg fram till fjärdedomaren för att begära timeout, spelarna hade då samlat ihop sig i eget straffområde för att prata ihop sig vilket resulterade i att timeouten uteblev, fingertoppskänsla av ledningen!
Som så många gånger förr den här säsongen så ville våra "gula krigare" så mycket mer.
När Joakim Andersson, i den 80:e minuten, nätar för tredje gången var det spiken i kistan, 6-4 på resultattavlan vilket också blev slutresultatet i denna match som spelades inför rekordpublik, 1.870 personer.
Efter denna uppvisning vore det märkligt om inte stora delar av publiken återvänder till Sapa Arena när tillfälle ges.

Senast VBK besegrade Sandviken var den 12 januari 2007 då man vann med 5-4 på Tjustkulle. Därefter har det inte blivit någon seger på 18 matcher, två av matcherna har slutat oavgjort. Trenden är bruten!

Inför kvällens "Gratismatch" var det många som hade på känn att publikrekordet från 2014, 1.794 personer, skulle suddas ut från historieböckerna.
Så blir också fallet, hela 1.870 personer hade sökt sig till Sapa Arena och ett nytt rekord tar plats i böckerna.
ETT STORT TACK till publiken och våra fantastiska sponsorer som gjorde denna bandyfest möjlig, TACK!

Vetlanda BK placerar sig nu på en sjätte plats i tabellen med 26 inspelade poäng.
Härnäst väntar Edsbyns IF på bortaplan, matchen spelas på fredag klockan 19:00. Värt att notera från kvällens matcher är att Edsbyn besegrade Hammarby på Zinken med 5-2.

Henrik Åhlund
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Joakim Carlström 1 3 1 10 4
Johan Löfstedt 1 1 1 10 2
Andreas Lysell 1 1 0 0 1
Tuomas Mokko 1 1 0 0 1
Martin Landström 1 0 1 0 1
Daniel Johansson 1 0 0 0 0
Mikael Nilsson 1 0 0 0 0
Patrik Johansson 1 0 0 0 0
Philip Lennartsson 1 0 0 0 0
Pontus Blomberg 1 0 0 0 0
Pontus Vilén 1 0 0 0 0
Robin Folkesson 1 0 0 0 0
Tobias Nyberg 1 0 0 0 0
Viktor Törner 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Oscar Löfqvist 1 0 0 0 0 0 0
Philip Svensk 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 7 nov 2015, 16:00 Sandvikens AIK - Vetlanda BK 12 - 2