19:00

Hammarby IF

HISTORISK SEGER I SAPA ARENA

Matchbilder
Inför 1.608 personer på plats i Sapa Arena skrev VBK historia när man besegrade Hammarby IF med 5-4 (3-1). Det är alltså första gången någonsin som VBK besegrar Bajen i en tävlingsmatch på hemmaplan vilket också märktes på stämningen efter matchen, Kullen Fans ville aldrig gå hem, med stor säkerhet står dom kvar än och sjunger...
- Fy f_n så underbart utbrister Pontus Blomberg direkt efter matchen.

VBK inledde matchen i ett rasande tempo och skapade målchans efter målchans, man satt bara och väntade på att ett ledningsmål skulle komma, men då presenterade sig Hammarbys målfarlige forward Kalle Mårtensson när han gav gästerna ledningen med 0-1, passningen kom från inte helt obekante Jesper Jonsson. Bara tre minuter efter 0-1 målet levererar Pontus Blomberg en mycket elegant passning till Joakim Andersson som med ett välplacerat skott kvitterar till 1-1.
Det var väldigt mycket VBK under första halvlek och allt som oftast var planens gigant Johan Löfstedt inblandad.
I den 33:e minuten spelar Patrik Johansson fram just "Löken" som ger VBK ledningen med 2-1.
Med knappa tre minuter kvar av halvleken slår Löfstedt en fin passning som Daniel Johansson förvaltar på bästa sätt. Halvtidsresultat 3-1.
En ledning som utan att överdriva hade kunnat vara några mål större, hemmalaget hade två skott i "virket" bakom Hammarbys bästa spelare, målvakten Patrik Hedberg. Kanske skulle man också haft en straff!?
Men men med facit i hand ska man inte gråta över spilld mjölk.

Att Johan Löfstedt var ruskigt bra
i första halvlek märkte fler än vi på läktaren, i andra halvlek valde Hammarby att "hänga en ryggsäck" på "Löken", vart han än åkte så hade han en grön spelare i ryggen, måste vara oerhört frustrerande att ha en spelare hack i häl vad man än gör.
I 58:e minuten skapade gästerna en hörna som Felix Nyman sätter bakom Philip Svensk. I detta skede går matchen in i ett lite lägre tempo vilket passade Hammarby bra, i den 77:e minuten kvitterar också gästerna då Kalle Mårtensson gör sitt andra mål i matchen, 3-3.
JAHA nu blir det som vanligt mot Hammarby viskade min granne på läktaren, och visst kom den tanken smygande. När dessutom Robin Sundin stänker in en hörna i den 79:e minuten kändes det tungt, riktigt tungt.
Men denna kväll skulle aldrig hemmalaget ge upp, man skulle vinna till varje pris.
I den 80:e minuten driver Tobias Nyberg upp bollen på offensiv planhalva och hittar en lucka i Bajen- försvaret, passningen kommer vid exakt rätt tidpunkt vilket friställer Andreas Lysell som fri med målvakten kvitterar till 4-4. Tobias Nyberg som gjorde en riktigt bra match fick även ett speciellt pris av en supporter som upsakattade "Tobbes" insats lite extra, tror 21:an njuter lite extra av detta pris i skrivande stund ;)
I slutet av matchen går VBK för seger och man skapade flera riktigt bra chanser, i den 90:e minuten sätter domaren Ulrik Bergman armarna i kors över huvudet vilket betyder straff för VBK. Med hjälp av Pontus Blomberg lägger "Jocke" Andersson bollen på straffpunkten, domaren ger klartecken och Andersson sätter bollen i mål, "en isare mellan benen på Hedberg", 5-4 till VBK. Detta var "Jockes" fjärde straffmål på lika många dagar.
Med sex minuters tillägg var det ruggigt spännande på slutet, gästerna skapade lite halvchanser men det blev aldrig riktigt farligt. Efter 96:02 på klockan sätter så äntligen domaren pipan i munnen och den historiska segern är ett faktum.

VBK har en riktigt riktigt bra vecka bakom sig med seger mot Villa på bortaplan och kvällens seger mot Hammarby vilket imponerar stort. På onsdag väntar en tuff bortamatch mot Gripen, ett Gripen som sliter med näbbar och klor för att hänga kvar.

Vi lyfter på hatten och tackar spelarna och ledarna för underhållningen denna oförglömliga kväll som numera är inskriven i VBK:s historieböcker.