15:00

IFK Kungälv

VBK tappade matchen efter usel andra halvlek

Matchbilder
Matchen började i snabbt tempo, redan i matchens inledning avslutade Joakim Andersson med att sätta bollen i ribban. I anfallet efter räddar Philip Svensk ett friläge.
VBK har ett klart grepp om inledningen av matchen och i den elfte minuten lyrar Johan Löfstedt bollen fram till Joakim Andersson som tar ner bollen och avslutar säkert genom att sätta bollen i mål till 1-0.
Kungälv svarar direkt genom att kvittera till 1-1 då Adam Rudell i friläge gör 1-1 efter tolv minuter.
VBK har grepp om spelet och skapar chanser. I den 17:e minuten blir det ledning för VBK då Tuomas Mokko dundrar en hörna i mål till hemmaledning med 2-1.
I den 26:e minuten blir det straff för Kungälv som Mikael Lindberg smäller upp i nättaket till 2-2.
Två minuter senare spelar Johan Löfstedt fram till Joakim Andersson som tar ner bollen och vänder om och smäller in bollen i mål till 3-2-ledning för VBK efter 28 minuter.
VBK dominerar första halvlek och skapar flera chanser. Ledningen utökas genom två hörnmål, Philip Lennartsson dundrar en hörna i mål i den 36:e minuten och Patrik Johansson slår in en hörnretur till 5-2 i den 39:e minuten.
VBK är helt klart det bättre laget i första halvlek och 5-2 kändes som en säker ledning, som spelmässigt kunde varit större.

I inledningen av andra halvlek är det avvaktande spel. Men så blixtrar Kungälv till och inom loppet av två minuter skrinnar junioren Axel Ekholm igenom två gånger avslutar med mål i den 53:e och 55:e minuten och Kungälv har reducerat till 4-5. Det blir även en kvittering för Kungälv då Mikael Lindberg smäller upp en straff i nättaket till 5-5 efter 68 minuter.
Trots de tre Kungälvsmålen så skapar VBK chanser och i den 72:a minuten vänder Joakim Andersson inom straffområdet och smäller ett skott upp i nättaket och VBK-ledning 6-5.

Men avslutningen blir bedrövlig för VBK. Det är genom två timeouter tre minuters tillägg.
Under dessa tilläggsminuter hänger inte VBK med. I den 91:a minuten gör Philip Svensk en vass räddning, men Teemu Mättää är först på returen och rakar in kvitteringen för Kungälv till 6-6.
Kungälv drar direkt efter målet upp ett nytt anfall och det blir hörna. Hörnan smäller Mikael Lindberg i mål och bortaledning med 7-6.
I anfallet efter blir det straff för VBK. Johan Löfstedt skjuter straffen men bollen träffar utsidan på stolpen. VBK förlorar med 6-7.

Slutsumeringen av matchen får bli. VBK dominerar första halvlek och 5-2 kändes som en säker ledning. Andra halvlek är usel av VBK. Efter matchen gäller inga bortförklaringar. Kungälv vänder och vinner med 7-6.