11 december 2015
19:00

Vetlanda BK

VBK vann sin första bortaseger

Vetlanda BK hade inför matchen vunnit sex matcher på hemmaplan men ingen på bortaplan. Mot Sirius borta på Studenternas blev det en kassaskåpssäker seger trorts de knappa segersiffrorna på 4-3.

Första halvlek dominerades av VBK. Laget skapade flera målchanser. Efter 37 minuter var ställningen 3-0 till VBK efter mål av Mikael Nilsson på frislag och två gånger Joakim Andersson. Sirius reducerade i halvlekens sista minut genom Viktor Broberg på hörna.
3-1-ledning för VBK efter 45 minuter.

Redan i andra halvlekens andra minut gör Tuomas Mokko 4-1 till VBK.
VBK fortsatte skapa en hel del chanser men Henrik Kjellsson i Siriusmålet gjorde flera vassa räddningar.
Det blev Sirius som gjorde nästa mål i matchen då Viktor Broberg dundrade en hörna i mål och i matchens slutsekunder reducerar Sirius ytterligare en gång då Johan Jansson Hydling sätter en straff i mål.
VBK vinner till slut med 4-3. Trots de knappa segersiffrorna kändes segern säker då VBK dominerade matchen och Sirius tredje reduceringsmål kom först i slutsekunderna.

VBK vann därmed sin första bortaseger i säsongens elitserie och det ser helt klart ljust ut för laget i serietabellen efter tolv omgångar. Laget ligger sjua med 14 poäng och är t.ex. endast en poäng efter femman Edsbyn samt tre poäng före nian Kungälv.

Närmast väntar ett tufft dubbelmöte mot regerande svenska mästarna Västerås SK, hemma i Sapa Arena nu på onsdag den 16/12 kl 19.00 och borta i ABB Arena Syd på söndag den 20/12 kl 15.00.
Efter dessa matcher blir det annandagsbandy – lördagen den 26/12 kl 15.00 – i Sapa Arena då VBK återigen möter IK Sirius.