19:00

Tillberga Bandy

VBK besegrade Tillberga efter en stark avslutning

Matchbilder
Efter en stark avslutning på matchen kunde VBK besegra Tillberga med 9-4 (4-1). Firma Andersson/Löfstedt noterades för elva poäng inför 1.091 personer i Sapa Arena.

VBK tod ledningen med 1-0 i matchens fjärde minut, Löfstedt "målade" efter passning från "Jocke" Andersson, detta var bara början vad gäller mål och assist från dessa båda herrar.
VBK:s spel i första halvlek kom aldrig riktigt upp i nivå, man fick känslan av att Tillberga gjorde det ganska svårt för hemmalaget och då spelade man med väldigt små marginaler vilket ledde till att man stundtals såg aningen stressade ut. Kvitteringen kom efter kvarten spelad, Jens Blixt målskytt efter passning från Tillbergas bäste spelare, Rinat Shamsutov. I halvtid hade VBK målmässigt ett övertag med tre mål (4-1), men av spelet att döma hade man en del att diskutera under vilan.

I inledningen av andra halvlek reducerade Tillberga till 4-2, målskytt på hörna Kim Barklund. Tillberga skapade hela elva hörnor i matchen, som tur var hade gästerna en del problem med hörnskyttet och i målprotokollet stannade det vid ett hörnmål. Hemmalagets statistik på hörnor var något lite bättre, ett mål på åtta försök, hörnmålet tillkom efter en elegant variant, Löfstedt stannar bollen och spelar den till Patrik Johansson som skär in framför målvakten och sätter bollen i mål. Patrik gjorde en riktigt bra match och låg bakom en hel del chanser.
5-2 kom bara minuter efter TB:s reduceringsmål, Andersson målskytt efter pass från Löfstedt. Det kändes som att VBK hade koll på matchen, men som ett brev på posten kom ytterligare en reducering, denna gång på straff genom Robin Andersson. Joakim Andersson gjorde 6-3 innan Tillberga reducerade för sista gången denna afton. Med kvarten kvar att spela tog gästerna sin timeout, den timeouten tackade VBK för!
Sista kvarten var VBK ruskigt bra, man fick ordentlig fart på grejerna och då hängde inte Tillberga med. Hemmalaget gör tre mål sista kvarten och slutresultatet skrivs till 9-4.

Kan inte annat än imponeras av Johan Löfstedt (2 mål och 4 assist) och Joakim Andersson (4 mål och 1 assist), vilken fantastisk fart och vilja dessa båda herrar återigen visar upp. Varsitt solomål som tillkom på ren vilja - ögongodis för oss på läktaren!

Redan nu på söndag bjuds det på elitseriebandy i Sapa Arena då Kalix kommer på besök. OBS!!!! Matchen börjar klockan 14:15.