19:00

Edsbyns IF

Säsongens bästa elitseriematch av VBK

Efter att inlett med två segrar på hemmaplan som sedan följdes upp med två bortaförluster var det dags för match hemma i Sapa Arena mot Edsbyn.
VBK började matchen bäst och skapade en hel del bra lägen i inledningen av matchen och Erik Persson i Edsbynmålet fick göra några bra räddningar. Efterhand så kom Edsbyn in i matchen och kom fram i några farliga lägen och även Christian Boman i VBK-målet fick göra några vassa räddningar. Men det var ändå VBK som hade det mesta av spelet.
Matchens första mål dröjde till den 40:e minuten då junioren Oscar Wikblad fick träff på en hörna och Edsbyn tog ledningen med 1-0. Edsbynledningen kändes inte helt rättvis i detta läge.
Men VBK svarade snabbt. I den 42:a minuten slog Robin Folkesson en lång och perfekt lyra från egen planhalva som ställde Joakim Andersson i friläge och som rundade målvakten och kvitterade till 1-1.
I första halvleks slutminut driver Tuomas Mokko fram starkt på vänsterkanten och spelar in bollen i straffområdet och där petar Joakim Andersson bollen i mål till VBK-ledning med 2-1. En ledning som kändes rättvis efter den första halvleken.

Andra halvlek startade bra för VBK och i den 47:e minuten smäller Johan Löfstedt en hörna i mål till VBK-ledning 3-1.
VBK dominerade nu matchen och skapade flera farliga lägen. I den 54:e minuten slår Johan Löfstedt en lyra som elegant plockas ner av Andreas Lysell som avslutar säkert med att i friläge göra 4-1 till VBK. I den 63:e minuten dundrar Johan Löfstedt en hörna upp i nättaket och VBK leder med 5-1.
Edsbyn svarade snabbt och i den 64:e minuten reducerar Martin Frid för Edsbyn. Ställningen 5-2 till VBK.
Nu började Edsbyn få mer av spelet och när VBK drabbades av en dubbelutvisning i den 83:e minuten var det flera gånger farligt framför VBK-målet. Då gjorde Christian Boman några svettiga räddningar, Edsbyn hade också en hörna som träffade ribban. Edsbyn fick till slut in ytterligare ett mål då Oscar Jonsson i matchens 90:e minut reducerar på ett skott innanför straffområdet. Ställningen 5-3 till VBK.
Då det var fem tilläggsminuter på matchen så var det inte helt avgjort ännu. Men VBK håller med ett säkert försvarsspel undan och vinner sett till hela matchen helt rättvist med 5-3.

VBK gjorde en riktigt bra laginsats, bra genom hela linjen, och detta var helt klart den bästa matchen hittills av VBK i pågående elitserie.

För VBK väntar närmast Tillberga nästa onsdag den 18/11 kl 19.00 i Sapa Arena.
Tillberga som stod för denna omgångens skräll då laget hemmabesegrade Sandviken. Tillberga vände ett underläge på 5-6 efter 87 minuter till seger med 7-6.