Christian Boman storspelade när VBK besegrade Bollnäs
Matchbilder
Fredagkväll och match mot tippade favoriterna Bollnäs GIF skulle visa sig bli en riktig nagelbitare.
Med lirare som Hellmyrs och Berlin hade många förväntat sig att gästerna skulle spela ut hela registret, det blev precis tvärtom.

Spelmässigt var kanske inte första halvlek den roligaste vi skådat i Sapa Arena. Gästerna "parkerade bussen" på egen planhalva och då var det tufft för VBK att ta sig igenom.
Hemmalaget skapade en del chanser men "Jocke" Andersson kändes lite för ensam när man gick till anfall.
I matchens elfte minut jobbade Bollnäs fram en hörna som Anders Spinnars förvaltade på bästa sätt, 0-1 var ett faktum och resultatet stod sig halvleken ut.

Andra halvlek skulle bli betydligt roligare att titta på. Med en tät defensiv och en storspelande målvkakt avstyrde VBK de farligheter som gästerna skapade.
I matchens 59:e minut kom kvitteringen då "Jocke" Andersson elegant spelade fram Pontus Vilén som på något märkligt sätt fick bollen i mål.
Med drygt tio minuter kvar att spela var vi nog många som räknade in en poäng mot Bollnäs.
De för dagen helgula VBK-spelarna ville dock annorlunda, häng med nu.
I matchens 82:a minut tilldöms VBK en straff som Bollnäs- målvakten räddar.
Straffräddningen skulle visa sig bli ordentlig tändvätska för hemmalaget som la i ytterligare en växel och med mindre än fem minuter kvar att spela kunde VBK avgöra tillställningen, 2-1 genom "Jocke" Andersson efter passning från halven Tobias Nyberg.
Sett till 90 minuter var det en fullt rättvis seger!

Efter två raka segrar i årets elitserie väntar härnäst IFK Vänersborg på bortaplan.

1.085 personer hade denna kväll sökt sig till Sapa Arena, i nästa hemmamatch gästas vi av Edsbyns IF och då är jag övertygad om att den siffran är betydligt högre för det är våra helgula krigare värda!

Tack för dramatiken och grattis till segern.